Çalındıktan Sonra Kargo İle Gönderilen Kur’an-ı Kerimler, Vali Şahin'e Gösterildi

ı Kerim gösterildi.Çalındıktan 10 yıl sonra tekrar kargo ile ilçeye gönderilen Kur'an-ı Kerimler, İlçe Emniyet...

ı Kerim gösterildi.

Çalındıktan 10 yıl sonra tekrar kargo ile ilçeye gönderilen Kur'an-ı Kerimler, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde muhafaza ediliyor. Vali Şahin, Kur’an-ı Kerimleri uzun süre incelerken, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, ilçede çok sayıda el yazması eser bulunduğunu, bunları bir müzede toplayıp sergilemek ve aynı zamanda korumak dolayısıyla müze yapılması için, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan talepte bulunduklarını söyledi.

Öte yandan, 120 yıllık el yazması Kur’an-ı Kerimlerin, Arapgirli Şakir Çobanlı Paşa tarafından ilçeye yaptırılan camiye, 2. Abdülhamid Han tarafından gönderildiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Bu arada, ziyarete Vali Şahin ile birlikte İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, İlçe Kaymakamı Ercan Turan ve İlçe Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: