Çalıp sattığı sobadan altın çıktı

Borçlarını ödemek için annesinin evine girip çaldığı sobayı hurdacıya sattı; sobadan 15 bin liralık ziynet eşyası çıktı.

İzmir'in Yeşilyurt ilçesinde yaşanan olayda, borçlarını ödemek için annesinin evine girip kuzine sobayı çalan ve bunu hurdacıya 25 liraya satan 31 yaşındaki, sobanın içinden 15 bin TL'lik ziynet eşyası çıktığını polisten öğrenince şoke oldu.

Hırsızlık olayı, dün saat 18.00 sıralarında meydana geldi. İşçi emeklisi olan 70 yaşındaki Cevat K. ile Salihe K. (65) bir süre önce İzmir dışında olan akrabalarını ziyarete gitti. Çift, ara sıra evi kontrol etmesi konusunda kızı Türkan G.'yi uyardı. Akşam saatlerinde evi kontrol eden Türkan G., içerisinde annesine ait altınların saklı olduğunu bildiği kuzine soba ile buzdolabının çalındığını fark etti, polisi aradı.

Reklam
Reklam

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri evde incelemede bulundu. Eve girişlerde herhangi bir zorlama olmadığını fark eden Hırsızlık Bürosu Dedektifleri Türkan G:'ye başka herhangi bir kimse de anahtar bulunup bulunmadığını sordu. Kadının, duşakabin servisinde çalışan ağabeyi F.K.'da da anahtar yedeği bulunduğunu söylemesi üzerine, dedektifler telefonla ulaştığı şüpheliyi polis merkezine çağırdı.

Yapılan sorguda F.K., evde bulunan buzdolabı ile sobayı borcu bulunduğu ve paraya ihtiyacı olduğu için çalıp 25 TL'ye sattığını itiraf etti. Hırsızlık Bürosu dedektiflerinden 25 TL'ye sattığı sobanın içinde annesine ait 15 bin TL değerinde ziynet eşyasının bulunduğunu öğrenen F.K.'nın şoke olduğu belirtildi.

F.K.'nın ifadesi doğrultusunda hurdacıya ulaşan polis, ziynet eşyalarını ele geçirerek Göksel'e teslim etti. Herhangi bir suçtan kaydı bulunmayan F.K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ayrıca ismi açıklanmayan hurdacının da savcının talimatı ile evraklarının elden adliyeye gönderileceği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: