Çalışan Çocuklar Vali Toprak’ı Ziyaret Etti

Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü nedeniyle 10 çocuk Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ı ziyaret etti.Ziyarete...

Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü nedeniyle 10 çocuk Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ı ziyaret etti.

Ziyarete Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, Çocuk Hakları İl Komitesi'nden 10 çocuk ve Diyarbakır Risk Altındaki Çocuklara Yönelik İl Yürütme Kurulu Üyeleri İl Sağlık Müdürlüğü Ruhsal Şube Müdürü Onur Börtüçene, İl Emniyet Çocuk Şube Müdürü İsmail Güneş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nermin Kurt katıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Toprak, “Sizler hayırlı ve güzel işler yapıyorsunuz. Yetişkinlerin yapması gereken işlere bu genç yapıda katkı sağlıyorsunuz dolayısıyla hepinizi tebrik ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Çocuk Hakları İl Komitesi sözcüsü Ayşe Engin de çocuklar için yapmış oldukları çalışmalar hakkında kısa bir konuşma yaparak verdiği desteklerden dolayı Vali Toprak’a teşekkür etti.

Vali Toprak, Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele'yi önemsediklerini belirterek, "Vatandaşlarımızı yaşadığımız toplumda bilinçlendirme, uyarma ve ikaz etme görevini yapacağız. Sizin bu alanda yapmış olduğunuz etkinliklerin güzelliklere vesile olduğunu biliyorum. Ama bunun somut gelişmelerini de artık almamız gerekiyor. Her refüjde çocuklar var, o çocukların orada bulunması doğru değil. Anne ve babalar öncelikle çocuklarını oradan almak durumundalar. Eğer ki buna seyirci kalan anne ve babalar varsa onların da eğitilmesi gerekiyor. Onların da duyarlılıklarının arttırılması ve bilgilendirilmesi gerekiyor. Ama bu işi çözecek olan devletimizin kurumlarının gayreti yanında ailelerin ve çevrenin duyarlı olmasıdır.”

VALİ TOPRAK, ANNE BABALARA ÇAĞRIDA BULUNDU: ÇOCUKLARINIZI REFÜJLERDEN ÇEKİN

Vali Toprak, anne babalara da seslenerek şunları söyledi: “Çocuğuna sahip çık, imkansızlıktan bunu yapıyorsan gel bana ben sana her türlü katkıyı vermeye hazırım. Yeter ki çocuğunu refüjden çek ve yarın öbür gün gözünden yaş akmasın, üzülme.” çağrısında bulundu.

Reklam
Reklam

Çocukların o ortamlardan alınması gerektiğine vurgu yapan Toprak, “Biz çocukları o ortamlardan almamıza rağmen, aile hala onu göndermeye devam ediyorsa bu artık ahlaki bir sorundur. Ben ailenin her türlü imkansızlığına imkan sağlıyorsam ve yine de çocuğunu alıp refüje götürmesi çok manidardır. İleride çocuklarının başına gelecek problem konusunda da lütfen anne ve babalar ah vah etmesin." diyerek sokakta çalıştırılan çocukları bekleyen tehlikeye dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: