Çalışan, inanan kazanacaktır

Siyasi partilerin adayları netleştikten sonra seçim yarışının başladığını söyleyebiliriz.

Siyasi partilerin adayları netleştikten sonra seçim yarışının başladığını söyleyebiliriz. Aslında büyükşehir belediye başkanlığı yarışı bundan çok önceleri start almıştı. Özellikle MHP Büyükşehir Adayı Burhanettin Kocamaz sahaya ilk inen aday olarak dikkatleri üzerine çekmişti. Kocamaz, Mersin’i gezmede inanıyorum, rakiplerine bir kaç tur da atmıştır.

Mersin artık eski Mersin değil, Anamur’dan Çamlıyayla’ya oldukça geniş bir alanda seçim yarışı götürmek gerçekten de nefes gerektiriyor. Zaten bütçesi zayıf olan adayların bu seçim kampanyasını yürütmelerine pek imkan yok gibi. Bu yüzden ya bütçe ya da taban olacak bir adayın yarışı başarıyla tamamlayabilmesi için.

Reklam
Reklam

Kocamaz ve Özcan da her ikisi de var. Bugünkü algı da bu yönde, yani bu seçimlerin iki finalisti Kocamaz ve Özcan saha da kozlarını paylaşan isimler olurken, ilçeler de tablo oldukça değişik görünüyor.

Bence, bu seçimlerde büyükşehir ve ilçe belediyeleri ayrı ayrı değerlendirilecektir. Özellikle ilçe belediye başkanlıklarında çok önemli değişimin ortaya çıkacağını bugünden görebiliyoruz. Her ne kadar büyükşehir adayının rüzgarı etki etse de seçmen sayısı, geniş alanı düşündüğümüzde “herkes kendi başının çaresine baksın” anlayışı daha da ağırlık kazanıyor.

Bir zamanlar Macit Özcan’ın rüzğarıyla oturduğu yerden belediye başkanı olanlar, bu seçimde oldukça zorlanacaklardır. Aynı olgu Kocamaz için de tabii geçerlidir. Saha da Kocamaz rüzğarı var, seçimi rahat alırım diye düşünen MHP adayları şimdiden söyleyeyim: Hayal kırıklığına hazır olsunlar.

Siyasette 24 saat çok uzun süre olarak değerlendirilir, hele ki Türkiye gibi ülkelerde anlık gelişmelerin ne denli etkili olduğunu da gördük. Bu yüzden, “seçimleri şu kazanır, bu kaybeder” deme yanlışına düşmek istemem ama bir gerçek var o da “çalışan, inanan kazanacaktır”

Reklam
Reklam

Herkese başarılar...

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz