Çalışan Veli Çocuklarına Nakil İmkanı

Çalışan veliler, çocuklarını bundan böyle işlerine en yakın okullara da yazdırabilecekler.Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), e-okul...

Çalışan veliler, çocuklarını bundan böyle işlerine en yakın okullara da yazdırabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), e-okul sistemi üzerinden öğrencileri evine en yakın okula kaydetme uygulamasını, çalışan anne ve babalar için değiştirdi. Bakanlığın perşembe günü yayınladığı genelge ile bu yıl ilk kez, anne ve baba çalışıyorsa, çocuklarını iş yerlerine yakın bir okula kaydettirebilecekler.

Konuyla ilgili açılama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, “Öğrencilerin anne ve babasının her ikisi de kamu veya özel sektörde çalışan çocukların kayıt ve nakilleri, ev adreslerinin yanı sıra her ikisinin de çalıştıklarını belgelendirmeleri durumunda bunlardan birinin iş yerinin bulunduğu kayıt bölgesindeki okullara çocuklarını kaydettirebilirler. Ayrıca öğretmenlerin istemeleri halinde çocuklarının kayıt ve nakilleri, görev yaptıkları okullara kaydettirebilir. Velilerin istemeleri halinde sınıf mevcutları 40’dan fazla olan ilköğretim kurumlarındaki öğrencilerin kayıt ve nakilleri, sınıf mevcudu 35’i geçmeyecek şekilde planlanıp, okul bazında eşleştirilip duyurulduktan sonra eşleştirildiği okullara kayıtlar yapılabilir. Kayıt bölgelerinin yeniden belirlenmesi nedeniyle ayrı okullara kaydı yapılan kardeşlerin kayıt ve nakilleri, velinin isteği üzerine kardeşlerden birinin okuluna yapılabilir” dedi.

Reklam
Reklam

Çalışan velilerin bu konuda duyarlı olmasını istediklerini belirten Cora, “İl merkezinde bu çalışmadan dolayı yığılmaların olmaması için öğrenci velilerin bu konuda da hassas ve gerçekçi davranacaklarını ümit ediyorum. Öğrenci nakilleri e-okul üzerinden sürekli takip edilecek, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak okulu değişen öğrencilerin tespiti halinde adreslerine uygun okullara kayıtları ve nakillerinin yapılması sağlanacak ve usulsüz olarak okula kayıt ve nakil yapan okul yönetimleri hakkında da yasal işlem yapılacaktır” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz