Çalışanlar 23 Mayıs'ta Alanlara Çıkacak

Türkiye Kamu-Sen, Birleşik Kamu-İş ve KESK Mersin Şubeleri, hükümetin toplu sözleşme masasına getirdiği 3+3'lük zammı...

Türkiye Kamu-Sen, Birleşik Kamu-İş ve KESK Mersin Şubeleri, hükümetin toplu sözleşme masasına getirdiği 3+3'lük zammı protesto amacıyla 23 Mayıs 2012'de grev yapacaklarını açıkladı.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde ortak basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen, Birleşik Kamu-İş ve KESK Mersin şubeleri, 23 Mayıs'ta bütün çalışanları alanlara beklediklerini söyledi. 3 sendika adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü İmam Özdemir, hükümetin dayatmacı tutumunun 23 Mayıs'ta kamu çalışanlarına grev yapmaktan başka bir yol bırakmadığını savundu. 10 yıldır kamu çalışanlarına yüzdelik zamlarla emeğin ve alın terinin karşılığı olarak sadaka verildiğini ileri süren Özdemir, "İş güvencesinin hızla yok edildiği, son 10 yılda taşeronlaşmanın 10 binden 467 bine yükseldiği, 4-B, 4-C ve taşeron çalışanlarla ilgili hiçbir talebin dikkate alınmadığını görüyoruz. 5 aydır maaş zammı almayan kamu çalışanlarına, sadece nisan ayında yapılan zamla devletin resmi rakamlarıyla enflasyonun son 3,5 yıldan yüzde 11'in üzerine çıktı. Doğalgaz, elektrik, akaryakıta yıl içinde toplam yüzde 30, gıda ürünlerine yüzde 13'ü aşan zamlarla sefaletin yaşatıldığı bir ortamda grev zorunluluk olmuştur" dedi.

Reklam
Reklam

'Ekonomimiz büyüyor, dünyanın 17. ekonomisi olduk' diyenlerin, arkasında yoksullaşan emekçi gerçeğini görmezden geldiğini belirten Özdemir, şöyle konuştu: "Kamu çalışanlarının istekleri karşısında bütçe sarsılır' açıklamaları doğru olsaydı daha geçen ay sermaye kesimine bir kalemde milyarlarca liralık teşvik paketi ile bonkör davranmazdı." Şu an mevcut talepleri kendileri adına imzalayacak sendikaların anlayışını da kesinlikle kabul etmeyeceklerinin altını çizen Özdemir, "Yandaş sendika anlayışının kamu emekçileri nezdinde mahkum olacağını, bundan vazgeçerek kamu emekçilerinin haklı taleplerinin yanında olmaya bir kez daha çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: