Çalışır: Şekilcilikten çok öğrencilerin başarısı için çaba harcanmalı

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesi Kaymakamı Eyüp Çalışır, okullarda görsellik ve şekilciliğe harcanan enerjinin öğrencilerin başarısı için...

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesi Kaymakamı Eyüp Çalışır, okullarda görsellik ve şekilciliğe harcanan enerjinin öğrencilerin başarısı için sarf edilmesini istedi.
Şuhut'ta 'Eğitim Vizyon' toplantılarının ilki gerçekleştirildi. Kaymakam Eyüp Çalışır başkanlığında yapılan toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Nilkan Göral gelecek yıllara ışık tutması için 2010–2011 eğitim-öğretim yılına ait istatistiki verilerden oluşan sunum yaptı.
Daha sonra konuşan Kaymakam Eyüp Çalışır, 'Eğitim Vizyon' toplantılarını birinci dönemde 3, ikinci dönemde de 3 olmak üzere toplamda 6 kez yapılacağını söyledi.
Bu toplantıların amacının, okulların tek tek ele alınarak öğretmen ve öğrenci bazlı değerlendirmeye tabi tutmak olduğunu belirten Çalışır, "Son 2 yıl içinde okullarımızın her türlü fiziki ihtiyaçlarını karşıladık. Bu günden sonra eğitim-öğretimde kaliteye daha fazla ağırlık verilmesi gerekir. Bu kaliteyi arttırmakla öğrencilerimizin çok yönlü ve özgür düşünebilen, kendisiyle ve çevresiyle barışık, başarılı ve yaşadığı topluma faydalı olabilecek bireyler şeklinde yetiştirilmesi eğitimdeki ana vizyonumuz olmalıdır.” diye konuştu.
Çalışır, son 2 yılda elde edilen başarıya dikkat çekerek, bundan sonra da bu başarıyı korumak ve daha üst basamaklara yükseltmeyi hedeflediklerini anlattı.
Çalışır, "Bu sebeple istenilen hedefe ulaşmak, okul müdürlerimizin okullarında görselliğe ve şekilciliğe harcadıkları enerjinin daha fazlasını öğrencilerimizin başarılarına harcamaları ile olacaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz