Çalışma Ve İş Kurumu Bilecik Müdürü Tozan:

BİLECİK (AA) - Çalışma ve İş Kurumu Bilecik Müdürü Ayhan Tozan, "Bilecik'te iyi bir ivme yakaladık. İşsizlik konusunda azalma yaşanıyor" dedi. 

Engelli ve kadın işçi istihdamı Bilecik'te engelli işçi sayısının yeterli olmadığına dikkati çeken Tozan, kontenjanı 50 ve daha fazla olan firmaların, kontenjanı dolduğu tarihten itibaren 7 gün içinde engelli istihdamı için kendilerine başvurması gerektiğini, aksi halde para cezasıyla karşı karşıya kalabileceklerini hatırlattı. Başvuru sonrası 30 gün içinde bu talebin karşılanması gerektiğini vurgulayan Tozan, şunları kaydetti: "Bilecik'te elimizde yeterli engelli işçimiz yok. Bu yüzden iş yerleri de sıkıntıya giriyor ve engelli işçi bulunmadığından zorluklar yaşanıyor. İşverenlere engelli istihdamı yapmadığı için ceza kesmeniz gerektiğinde, engelli işçinin olmadığının da farkındayız. Daha iyi şartlarda iş arayan 400'ün üzerinde engelli çalışanımız var. Bazı engelli vatandaşlar ise engelli maaşı aldıklarından çalışmak da istemiyorlar. Bilecik'te kadın istihdamı da yeterli seviyelere ulaşmadı. Kadınların çalışabileceği tesis ve işletmeler açılması gerekiyor. Kadın işsizliğimiz, erkeklerden daha fazla. Kurumumuza kayıtlı 6 bin 300 kayıtlı işsiz sayımızın 3 bin 500'ü kadınlardan oluşuyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: