Çalışma Ve İş Kurumu Tatvan'da Toplantı Düzenledi

BİTLİS (AA) - Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Tatvan ilçesinde işverenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

BİTLİS Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, işverenlere kurumun faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Toplantıda konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan, kurumun işgücü piyasasındaki hakimiyetinin gün geçtikçe arttığını söyledi. İşveren lehine teşvik uygulamaları nedeniyle hizmetlerinin tanıtılması gerektiğini bildiren Aslan, kurumun işveren ile işçi arasında köprü konumunda olduğunu belirtti. Aslan, şöyle konuştu: "Kurumumuz, işverene aradığı nitelikteki elemanı bulma ve kalifiye eleman yetiştirme konusunda büyük görev üstleniyor. Bunun yanında kurumumuzda çalışan iş ve meslek danışmanları da işveren danışmanlığı faaliyetini yürütüyor. Böylece her işveren için bir danışman görevlendirildi. İşveren kurumla ilgili tüm sorunlarında, kendi danışmanıyla irtibata geçerek sorunlarını kısa sürede çözüme kavuşturuyor." Toplantıda, istihdam garantili mesleki eğitim kursları, engelli, eski hükümlü ve diğer dezavantajlı grupların istihdamı, girişimcilik, 6111 sayılı yasa teşvikleri, çalışma hayatı, işsizlik ödeneği, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu konularında bilgiler verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz