Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Günümüz şartlarına göre personel rejiminin ele alınmasında yarar var. Çok parçalı bir durum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Günümüz şartlarına göre personel rejiminin ele alınmasında yarar var. Çok parçalı bir durum arz ediyor" dedi.

Kars'taki çeşitli açılış ve temasların ardından karayoluyla Ardahan'a gelen Bakan Çelik, beraberindeki Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, SGK Başkanı Fatih Acar, İş-Kur Genel Müdürü Nusret Yazıcı ile birlikte, Vali Mustafa Tekmen'i makamında ziyaret etti.

Çelik ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Kars ve Iğdır'da sosyal güvenlik müdürlüklerine ait yeni binaların açılışını yaptıklarını belirterek, işsizlerin istihdamı için belirli projeleri devreye soktuklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Bugün burada toplum yararına işe başlatacakları insanlarla buluşacaklarını dile getiren Çelik, bu kişilerin evlerine iş ve aş götürme konusunda destek sunacaklarını kaydetti.

Bakan Çelik, sözleşmeli personellerin kadroya geçip geçmeyeceği konusuna da değinerek, "Günümüz şartlarına göre personel rejiminin ele alınmasında yarar var. Çok parçalı bir durum arz ediyor. A'lar, B'ler, C'ler, alfabetik harflerinde artık yeterli olmadığı bir şekiller alıyor" şeklinde konuştu.

İhtiyaç duyulan personel rejimi konusunda çalışmaların bulunduğunu dile getiren Bakan Çelik, bunları sosyal taraflarla paylaştıktan sonra, kamuoyuyla daha net bir şekilde ifade edeceklerini söyledi.

Bakan Çelik, "Sözleşmeliler, bir ihtiyacın ürünü olarak gerçekleşiyor. Son zamanlarda sözleşmeli personel sayısında bir yığılma olduğunu gördük. 2011 yılında 198 bin sözleşmelimizi kadroya aldık. Ben sayın Başbakanımızla da bu konuyu görüştüm. Seçim öncesi taahhüdümüz olmuştu. Çalışma yapmamızı istedi. Fakat bu dönem meclise bu konu gelmedi. Özellikle büyük şehirler için yerel yönetimlerin yasal düzenlemesi meclise gelecek. O zaman, bu konuları ele alabiliriz" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Günay Nuh/Ercüment Daşdelen/Sagip Sezginer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: