Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Bunca çileye rağmen maalesef toplumumuzun yarısın teşkil eden kadınlarımızın ihmal

ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Bunca çileye rağmen maalesef toplumumuzun yarısın teşkil eden kadınlarımızın ihmal edildiğini belirtmek istiyorum" dedi.

Bakan Çelik, Şanlıurfa'da, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Balıklıgöl ve civarı köylere su getirme projesi, sporcu antrenman ve kamp tesislerinin temel atma törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Çelik, Şanlıurfa'da 3 günlük programında değeri 100 milyon TL'yi aşan projelerin temelini attıklarını, projelerin kısa sürede tamamlanması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Kentte sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin gelecek yıl tekrar etmemesi için bazı çalışmalar yaptıklarını aktaran Bakan Çelik, Şanlıurfa'ya sadece Antalya'nın bir yılda kullandığı enerji miktarınca takviye yapılacağını dile getirdi.

Çelik, sporun sosyal hayattaki önemine de değinerek, bazı ülkelerin farklı coğrafyalarda sadece futbol takımlarıyla bilindiğini anlatarak, Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları için hazırlıklarını sürdürdüğünü hatırlattı.

Şanlıurfaspor'a geçen sezon ciddi destek verdiklerini dile getiren Bakan Çelik, bu sezonda takımı desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

-Bakan Çelik, kadın muhabirle temel attı

Bakan Çelik, il genelinde yapılacak 7 kadın kültür merkezi için Sırrın Mahallesi'nde düzenlenen temel atma törenine de katıldı.

Tören alanında kadınların bulunmamasının dikkatini çektiğini vurgulayan Faruk Çelik, şunları kaydetti:

"Kadın her yerde... Çilede, sıkıntıda, tarlada ve çocuk büyütmede var çocuğu dünyaya getirme de var ancak kadının toplumsal huzurun neticesinde toplumun oluşturduğu katma değer ve ondan yararlanma konusunda önde olmadığını görüyoruz. Evimizde aslında kadının hasta olduğunda hayatın durduğunu hepimiz görüyoruz. Bunca çileye rağmen maalesef toplumumuzun yarısını teşkil eden kadınlarımızın ihmal edildiğini belirtmek istiyorum. Hükümetimiz tüm bu durumları dikkate alarak, kadınların ihmal edilmesini geride bırakmak için önemli değişiklikleri gerçekleştirdi. Kadınlar lehine pozitif ayrımcılık, anayasada kadınlar lehine ilişkin düzenlemeler, Meclis'te kadın erkek eşitliliği ile ilgili komisyonlar, yine kadınlarla ilgili genel müdürlükler kuruldu. Nihayetinde aileyle ilgili bakanlıkta kuruldu."

Reklam
Reklam

Bakan Çelik, daha sonra yanına davet ettiği yerel bir televizyon kanalının muhabiri Gülistan Takır ile temel attı.

Çelik'e, temasları esnasında Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Emin Önen, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar ve Halil Özcan ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu eşlik etti.

Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: