Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin dünyadaki ciddi ekonomik ve siyasi istikrarsızlığa karşın...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin dünyadaki ciddi ekonomik ve siyasi istikrarsızlığa karşın ücretli çalışanları enflasyona ezdirmediğini ve sosyal yardımları artırdığını söyledi.

Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bornova Naci Şahin Sosyal Güvenlik Merkezi'nde İzmir'de yeniden yapılan 24 sosyal güvenlik merkezinin toplu açılış törenine katıldı. Dünya ve Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin bu başarısını gıptayla karşıladığını belirten Faruk Çelik, şöyle konuştu: "Bununla ilgili özel bakanlık kurduk. Krizin yaşandığı dönemde sosyal yardımları artıran bir devlet olduk. Yalnız bizim söylememiz değil uluslararası toplantılarda Türkiye'nin başarısını ilgili devletler anlatıyor. Açılışlar, yatırımlar, sosyal yardımlar devam ediyor ve ücretleri enflasyona ezdirmiyorsunuz, bunun sırrı nedir diye soruyor. Altı yıldır dört saat uyku uyuduğumu hatırlamıyorum. Bu mesai mefhumu dinlemez bir çalışmadır ki Türkiye'de krizde olumsuz rakamlar bekleyenlere karşı başarıyı ortaya çıkardı, çok zaman kaybettik, çok çalışarak artırmalıyız"

Reklam
Reklam

Çelik, birçok Avrupa ülkesinin bile emeklilik ücreti ve maaşları aşağıya çekmesine karşın Türkiye'de tam tersi bir durum yaşandığını dile getirdi. Bakan Faruk Çelik, bölgede ve dünyada çok ciddi istikrarsızlık olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Çok ciddi ekonomik sıkıntılar var. Çok ciddi siyasi sıkıntılar var. Yakın zamanda Oslo'daydım, Norveç'teydim. 25 ülkenin çalışma bakanıyla değerlendirmeler yaptık. Orada net şekilde bazı devlet başkanları, Litvanya Cumhurbaşkanı çıktı, 'Ücretleri aşağıya çektik' dedi. Emeklilik maaşlarını aşağı çektiklerini ifade etti. İtalya, İspanya, Portekiz adına konuşan bakanlar yaşadıkları sürecin hangi boyutta olduğunu anlattı. Sosyal yardımlarda ciddi kısıtlamalar, maaşlarda indirim yapılıyor. Çok şükür Türkiye'de biz çalışanlarımızı ücretlerinde enflasyona ezdirmedik. Vatandaşımız çıkıp maaşım yeterli deği diyebilir, saygıyla karşılarız. 76 milyondan topladığımızı dağıtırken adil ve adaletli şekilde dağıtım içindeyiz. Yoksa hazineden borçlan vatandaşa dağıt, yarın biri gelir temizler anlayışı demode oldu. Gelecek nesilleri borçlandırmayacaksınız"

Reklam
Reklam

SGK'NIN GELİRİNİ 102 KATRİLYONA ÇIKARDIK

Bakan Çelik, gece gündüz çalışarak SGK'nın 20 katrilyon olan gelirlerini on yıl içinde 102 katrilyona çıkardıklarını belirterek, her bütçe ve kategoriye uygun sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.

Çelik, esnaf-memur-işçi arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldırdıklarını vurgulayarak, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: "On yılda SGK'nın gelirleri yıllık geliri 20 milyar iken bugün 102 katrilyon. Eğer bu çalışmalar olmasa, gece gündüz mücadele olmazsa 102 katrilyona çıkabilir mi? Tabiiki çıkmaz. Cari açık azalıyor, sigorta çalışan sayısı artıyor, kayıt dışılık düşüyor. 76 milyona sağlık hizmeti veriyoruz. Ben sağlık hizmeti alamıyorum diyen varsa çıksın neden alamadığını öğrenelim. Her kategori ve bütçeye uygun sağlık hizmeti veriyoruz. E-devlet uygulamasıyla işlemlerinizi evden yapma imkanı getirdik. Ayrımcılığı kaldırdık. Birinci sınıf, ikinci sınıf memur anlayışları uyguladık. 240 gün pirim ödemeden doktora gidemezdiniz esnaf iken. Memursanız ertesi gün gidebilirdiniz. Esnaf ve memur arasında bu ayrımı niye yapıyorsunuz? Yıllarca bu ayrım yapıldı. Eşit şekilde yararlanma imkanı var artık. İzmir'de bugün 17 gün içinde emekli olabiliyor vatandaş. 17 günde emekli olabilirsiniz. Altyapıyı hızlı şekilde geliştiriyoruz, müracaat ettiğiniz günün ertesi gün emekli maaşınızı alma için çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. İki kere giderken sekiz kez hastaneye gidebiliyor vatandaş."

Reklam
Reklam

GÜVENİLİR HİZMET

SGK İzmir İl Müdürü Bilgili, bugün açılışı gerçekleştirilen Bornova Naci Şahin Sosyal Güvenlik Merkezi (SGK) ile birlikte İzmir'de 25 SGK merkezinin hizmete girdiğini belirtti.

Vatandaş memnuniyetini esas alarak, hızlı, kaliteli ve etkin bir hizmet verme çabası içinde olduklarını kaydeden Engin Bilgili, şunları söyledi: "Kurumumuz son yıllarda yaptığı yeniliklerle değişimin öncüsü oldu. Toplumun her kesimi sosyal güvenlik çatısı altına alındı. Yerindelik ilkesi gereği kurum olarak hizmeti vatandaşın ayağına götürmek için ilçelerde SGK merkezleri açıyoruz. Daha önce açılışını yaptığımız 15 SGK merkezine ilaveten toplu olarak 10 merkezle toplam 25 merkezle vatandaşa en iyi hizmeti vermek amacındayız. Hızlı, kaliteli ve etkin hizmet verme çabası içinde nezaket kuralları içerisinde vatandaş memnuniyetini en üst düzeye çıkaracağız. SGK merkezlerinde emeklilik işlemleri dahil tüm işlemler yapılmaktadır"

YÜZYILIN REFORMUNU YAPIYORUZ

Bornova Naci Şahin SGK Kurum Müdürü Yadigar Gökhan Alphan da, bugün gerçekleşen açılışla birlikte İzmir'de 25.'inci, Türkiye'de de 442.'inci SGK merkezinin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Alphan, yüzyılın reformunu gerçekleştirdiklerini dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: "İsmini verdiğimiz Naci Şahin genç yaşta yaşamını yitiren genç müdürlerimizden biriydi. SGK olarak hizmeti vatandaşın ayağına götürmek üzere 577 adet merkezimiz vardı, bunlardan 442.'sinin açılışını bugün yapacağız. Aliağa, Gaziemir, Urla, Buca, Menderes, Çeşme, Ödemiş ve Balçova merkezleri."

Yüzyılın reformunu yaptıklarını anlatan Alphan, sözlerine şöyle devam etti: "Çünkü reform sadece yakın zamanımızın değil gelecekte torun ve çocuklarımızın da umudu olacak. GSS ile toplumun tamamı 18 yaşına kadar tüm çocuk ve gençler sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyor artık. Birçok Avrupa ülkesinde 50-60 bin personelle yürütülen hizmeti biz 25 bin personelle yürütüyoruz. Vatandaş memnuniyeti önceliğimiz. Bu kadar kapsamlı hizmetlerin bu kadar az sayıda personelle verilebiliyor olması, buna karşın hizmetlerimizin kalitesini her geçen gün artırmamız bir fedakarlığın göstergesidir."

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, İzmir'e artık her gün bakanların geldiğini ve bir açılış ya da müjde verdiğini belirterek "Bugün artık çok şükür İzmir'e hemen hemen her hafta bir bakan gelip ya açılış ya da müjde vermek için geliyor" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından folklor gösterilerini izleyen Bakan Çelik ve beraberindekiler ardından Bornova Naci Şahin Sosyal Güvenlik Merkezi'ni ve on diğer yeni merkezin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz