Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: "AB'nin Verdiği Destekler, Kırsal Kalkınmadestekleriyle Birleştirildiği Takdirde Ülke Ekonomisi Daha Nitelikli Bir Yapıya Kavuşur"

ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Avrupa Birliği'nin (AB) verdiği destekler, kırsal kalkınma destekleriyle birleştirildiği takdirde

ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Avrupa Birliği'nin (AB) verdiği destekler, kırsal kalkınma destekleriyle birleştirildiği takdirde ülke ekonomisi daha nitelikli bir yapıya kavuşur" dedi.

Bakan Çelik, Paşabağı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) şubesinin yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Bir süre beraberindekilerle kurum binasında incelemelerde bulunan Bakan Çelik'e, TKDK İl Koordinatörü Mehmet Ekinci tarafından kurumun faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Reklam
Reklam

Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, AB desteklerinin son yıllarda arttığını belirterek, vatandaşların sağlanan imkanları iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Nitelikli personel ile bu hizmetlerin vatandaşa ulaştırılması gerektiğini düşündüğünü dile getiren Bakan Çelik, şunları kaydetti:

"AB'nin verdiği destekler, kırsal kalkınma destekleriyle birleştirildiği takdirde ülke ekonomisi daha nitelikli bir yapıya kavuşur. AB kaynaklarının burada, hedef kitleye ulaştırılması çok önemlidir. Çünkü biz AB üyeliği sürecinde olan bir ülkeyiz. AB sürecinde buradan elde edeceğimiz bu imkanları, bizim potansiyelimizle buluşturup, bir sinerji oluşturmak gerekiyor. Böylece kurumsal kapasitemizi de değiştirmemiz gerekiyor."

Bakan Çelik'in konuşmasının ardından TKDK'nın yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.

Törene, Vali Celalettin Güvenç'in yanı sıra AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Emin Önen, Halil Özcan, Mehmet Akyürek ve Mahmut Kaçar da katıldı.

Bakan Çelik, daha sonra Balıklıgöl Yerleşkesi'ne geçerek, burada TRT Şeş'in iftar programına konuk oldu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz