Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, 'genç İşsizliği' Konulu Çalışma Bakanları Özel Toplantısına Katıldı

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 9’uncu Avrupa Bölge Konferansı’na katılmak üzere Norveç'in başkenti Oslo’da bulunan Faruk...

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 9’uncu Avrupa Bölge Konferansı’na katılmak üzere Norveç'in başkenti Oslo’da bulunan Faruk Çelik, 25 ülkenin Çalışma Bakanlarının katılımıyla düzenlenen “genç işsizliği” konulu özel gündemli toplantıya katıldı.

Genç işsizliği gibi güncel ve önemli bir sorunun üst düzeyli ele alınmasından duyduğu memnuniyeti belirten Bakan Çelik, her ülkenin kendine has sorunları olduğundan hareketle, bazı ülkelerin yaşlanan nüfus, bazı ülkelerin ise genç nüfusun istihdamı sorunuyla karşı karşıya kaldığını söyledi. Türkiye’de toplam nüfusun yarısının 30 yaş altında olmasının gelecek adına bir fırsat penceresi olarak gördüğünü belirten Bakan Çelik, Türkiye’de gençlerin işgücü piyasasındaki durumuyla ilgili bilgiler verdi. Küresel krizin başladığı 2008 yılında yüzde 27’lere çıkan genç işsizliği oranını alınan tedbirlerle 2012’de yüzde 17,5’e düşürmeyi başardıklarını kaydeden Faruk Çelik, her yıl mesleki eğitime ayrılan kaynağın 1 milyar doları bulduğunu sözlerine ekledi. Her geçen gün Avrupa’da durumun daha kötüye gidiyor olmasına da değinen Bakan Çelik, bu durumun herkesi endişelendirdiğini, zamanlı ve doğru tedbirler alınmazsa sosyal sorunların ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin yurt dışında yaşayan 6 milyona yakın vatandaşı olduğunu söyleyen Bakan Çelik, göçmen ailelerin çocuklarının daha fazla dezavantajlı olduklarını, herkes için ortak sorunların yanı sıra ayrımcılık, dil sorunu, yetersiz eğitim, yabancı düşmanlığı ve işverenlerin ayrımcı yaklaşımları gibi sorunların bulunduğunu söyledi. Göçmen çocukları gibi toplumun dezavantajlı kesimlerinin, işsizlikle mücadele politikaları geliştirilirken özellikle gözetilmesini beklediklerini söyleyen Bakan Çelik, gençlere fırsat tanıyarak potansiyellerini harekete geçirecek imkanları sağlamanın önemli olduğunu vurguladı. Nobel Barış Ödülü Töreni’nin de düzenlendiği Oslo Belediye Sarayı’nda düzenlenen toplantı, Çalışma Bakanlarının konu hakkındaki görüşlerini ifade etmesiyle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: