Çalışmalar 19 yıl sonra yeniden başlandı

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde, 1992 yılında temeli atılan Kültür Merkezi binası için aradan geçen 19 yılın ardından yapım çalışmalarına yeniden başlandı.

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür Merkezi binasının bugüne kadar yeterli ödenek gönderilmediği için tamamlanamadığını söyledi.

Gerekli takiplerin yapılmadığı için binanın 19 yılda yüzde 30'unun tamamlandığını ifade eden Altınok, ''İnşaatın başladığından bugüne kadar ara ara 3 veya 5 bin lira ödenek gönderildi. Bu ödenekler binanın tamamlanmasına yetmedi. Tekirdağ'ın diğer ilçelerinde benzer binalar yüzde 70 oranında tamamlanırken bizde ise 19 yılda gerekli takipler yapılamadığı için binanın ancak yüzde 30'u tamamlandı. Tamamlanan bu bölümde zamanla doğa koşulları nedeniyle yıkıldı. Bugüne kadar yüzde 50'si tamamlanabilse, şimdi bitirilmiş olacaktı'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Altınok, 2011 yılında çıkarılan ödenek ile Kültür Merkezi'nin yüzde 60'ının bitirilmesinin hedeflendiğini, binanın tamamlanması için gerekli girişimleri yapacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Belediye olarak biz de devreye girerek ödenek çıkarılması için gerekli girişimleri yapacağız. İl Özel idaresi'nin imkanları doğrultusunda taleplerimiz de olabilir. Amacımız, bu binanın bir an önce tamamlanarak hizmete sokulması. Böylece gençlerimiz tiyatro, sinema ve diğer Kültür alanlarında çalışma imkanına kavuşacak ve kahvehanelerden kurtulacak.''

-KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN 1 MİLYON 342 BİN TL ÖDENEK-

Kültür Merkezi'nin yapımında yüklenici firma olan Kara İnşaat Sahibi Halit Kara da açıklamasında, gönderilen ödenekle Kültür merkezi yapım çalışmalarına yeniden başladıklarını ifade etti.

Merkezin yapım çalışmaları için 1 milyon 342 bin lira ödenek temin edildiğini bildiren Kara, bina eski olduğu için öncelikle binada güçlendirme çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Kara, şunları kaydetti:

''Eski yönetmeliğe göre yapılan bina yeni yönetmeliğe uygun olarak yeniden yapılandırılacak. Binadaki tüm güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarımızı Haziran ayına kadar tamamlamayı planlıyoruz. Gerekli ödenek çıkarsa binayı bu yılın sonuna kadar bitirmeyi ve teslim etmeyi düşünüyoruz.''

Reklam
Reklam

Öte yandan, Kültür Merkezi'nin yapımı tamamlandığında, toplam kapalı alanı bin 500 metre olacak. Kültür Merkezi'nin alt katında müze alanı, sergi salonları, idari bölümler bulunurken üst katında 250 kişilik konferans salonu bulunacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz