Çaltepe Köyü Şenlikte Buluştu

Sivas’ın Kangal ilçesinin en eski köylerinden biri olan Çaltepe köyü düzenlenen şenlikle bir araya geldi.Köy...

Sivas’ın Kangal ilçesinin en eski köylerinden biri olan Çaltepe köyü düzenlenen şenlikle bir araya geldi.

Köy meydanında düzenlenen şenlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Köy Muhtarı Kemal Akdağ, şenliklerle gurbette yaşayan Çaltepelileri bir araya getirdiklerini belirerek bu birlikteliğin sevgi ve kardeşlik noktasında kaynaşmaya vesile olduğunu ifade etti. Kaymakam Halit Benek, gurbetten sılaya gelerek köylerini unutmayanların bu tür şenliklerle gelenek, göreneklerini yaşatmalarının önemli ve güzel bir faaliyet olduğunu ifade etti. Çaltepe'nin okumuş, yazmış insanının çok olmasının ayrı bir sevinç kaynağı olduğunu belirten Benek, bu tür etkinliklerin sevgi ve kardeşlik duygularını pekiştirmesini temenni etti. Program davul, zurna eşliğinde çekilen halayın yanı sıra söylenen türkü ve şiirlerle geç saatlere kadar devam etti. Aynı zamanda Çaltepeli olan tanınmış yöresel türkücü Cemal Özcan sazı ve sözüyle dinleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Reklam
Reklam

Şenliğe Kaymakam Halit Benek, Jandarma Komutanı Recep Uçar, Özel İdare Müdürü Naci Şahin, Çaltepe Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek yöneticileri, çok sayıda Çaltepe ve civar köylerden gelen vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: