Çam Ağacı Zararlılarıyla Mücadele Için Doğaya 12 Bin Terminatör Salındı

Manisa’da çam ağaçlarına zarar veren çamkese böceğinin yok edilmesi amacıyla biyolojik mücadele için üretilen 12...

Manisa’da çam ağaçlarına zarar veren çamkese böceğinin yok edilmesi amacıyla biyolojik mücadele için üretilen 12 bin colosoma böceği ormana salındı.

Orman İşletme Müdürlüğü’nün üç yıldır yürüttüğü çalışma kapsamında, ağaçların yapraklarını yiyerek büyümesini engelleyip kurumasına sebep olan çamkese böcekleriyle mücadele ederek verdiği zararları ortadan kaldıran colosoma böcekleri, Sabuncubeli mevkisindeki 400 hektarlık ormanlık alana salındı. Terminatör adıyla da bilinen colosomalar, çam ağaçlarını zararlı böceklerden koruyacak.

Reklam
Reklam

Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın, çamkese böceklerinin orman yangınları kadar tehlikeli olduğunu söyledi. Mücadele için gerekli olan colosoma böceklerini müdürlük bünyesindeki laboratuvarlarda ürettiklerini aktaran Akın, “İzmir Orman Haşereleriyle Mücadele Merkezi’nden 23 anaç colosomadan, iki ay içinde 12 bin böcek ürettik. Kasım ayından itibaren çam ağaçlarında görülmeye başlayan çamkeselerle mücadele etmesi için mart ya da nisan ayında doğaya bıraktığımız colosoma böceklerini, bu yıl soğuk havaların ve yağışların devam etmesi nedeniyle mayıs ayında bırakıyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: