Cam kırıkları üzerinde yürüme rekoru

Cam kırıkları üzerinde 30 kilometrelik yürüyüş yaparak dünya rekoru kıran İngiliz'e Kayseri'den rakip çıktı.

45 kilometrelik yürüyüş yapmak için her gün saatlerce hazırlanan Kayserili işçi, rekoru kırarak Türk'ün gücünü göstermeyi hedefliyor.

İngiltere'nin Leeds kentinde yaşayan Nigel Jardine, 28,9 kilometre boyunca cam kırıkları üzerinde yürüyerek dünya rekoru kırmıştı. İnternetten haberi okuyan 35 yaşındaki Zafer Pezük, rekoru egale etme hedefiyle İngiliz'e meydan okudu. Cam sektöründe yıllardır işçi olarak çalışan Zafer Pezük, inşaat malzemesi satan Erkan Sayer'den destek istedi.

Arkadaşı Sayer'in iş yerinde cam kırıklarından oluşturduğu dikdörtgen içerisinde her gün saatlerce antrenman yapan Kayserili işçi, "Türk'ün gücünü göstereceğim" diyerek İngiliz'e meydan okurcasına 30 kilometrelik rekoru 45 kilometre yürüyerek kıracağını inandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Antrenmanlarda kendisini yalnız bırakmayan arkadaşı ise Pezük'ün rekoru kıracağına inanıyor. Esnaf Erkan Sayer, "Burada antrenman yapması için uygun mekan hazırladık. Pezük'ün yetenekleri sayesinde bir rekora daha ülke adına imza atmış olacağız" dedi.

Türk bayrağı ile yürüyen Pezük, kendisine antrenman için daha iyi bir mekan bulunması gerektiğini söyledi. Kayserililerden destek isteyen Pezük,"Yıllardır cam üstünde yürüyorum ve yürürken hiçbir acı hissetmiyorum. Kayseri, dünyanın en uzun sucuğunu yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Bu imzanın sürekliliğini sağlamak, yeteneklerimizi göstermek için bu işe koyuldum. Buna başaracağıma inanıyorum" diye konuştu.