Çamaşır Makinesinde Ölen Çocuk Adli Tıp’a Getirildi

Gaziosmanpaşa'da oyun için çamaşır makinesinin içine saklanan ve burada boğularak hayatını kaybeden 4 yaşındaki Ömer...

Gaziosmanpaşa'da oyun için çamaşır makinesinin içine saklanan ve burada boğularak hayatını kaybeden 4 yaşındaki Ömer Basacan'ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na getirildi.

Mevlana Mahallesi’nde dün akşam yaşanan olayda 4 yaşındaki Ömer ile 6 yaşındaki ağabeyi, evlerinin balkonunda oyun oynuyordu. Saklambaç oynamaya karar veren Basacan ailesinin küçük fertlerinden 4 yaşındaki Ömer, yeni alının çamaşır makinesinin içine saklandı. Kardeşini fark eden ağabeyi de şaka olsun diye makineyi çalıştırdı. 4 yaşındaki Ömer Basacan, çamaşır makinesinin içinde havasız kaldı. Camiden dönen dedesi, Ömer Basacan’ı evin içinde aramaya başladı. Tüm evi altına üstüne getiren dedesi, balkonda duran çamaşır makinesine bakınca 4 yaşındaki Ömer Basacan’ın cansız bedenini gördü. Hemen hastaneye kaldırılan minik Ömer’in hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Reklam
Reklam

Minik Ömer’in cenazesi otopsi yapılmak üzere sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Cenazeyle birlikte Adli Tıp’a gelen baba Kasım Basacan gözyaşlarına hakim olamadı. Olayın yaşandığı saatlerde evde bulunmadığını anlatan baba Basacan, bir arkadaşının kendisini telefonla aradığını ve hemen eve gelmesi gerektiğini söyledi. Kendi babasına bir şey olduğu düşüncesiyle eve gittiğini anlatan baba Basacan şöyle konuştu: “Eve gittiğimde çocuğumun öldüğünü öğrendim. Ömer top oynamayı çok severdi. Hep balkonda ağabeyi ile oynardı. Topuyla beraber makinenin içine girmiş. Nasıl olduysa kapak kapanmış. Makine çalışmış mı bilmiyorum, boğularak mı öldü tam bilgim yok.”

Olay sırasında eşinin ve annesinin evde olduğunu anlatan baba Basacan, “Babam eve geldiğinde Ömer’i sormuş. Her tarafa bakmışlar ama bulamamışlar. Annem koşarak balkona çıkıyor oradadır diye. Makineye baktıklarında gerçeği öğreniyorlar.” dedi. Diğer oğluna olayın nasıl olduğuna dair herhangi bir şey soramadığını kaydeden Baba Basacan, “Bir çocuğumu kaybettim, birini daha kaybedemem.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz