Cami cihazıyla film gösterimi

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'de, Yılmaz Erdoğan'ın yeni vizyona giren "Organize İşler" isimli filminin gösteriminde ses sorunu yaşandı. 2 yıl aradan sonra hemşehrileri, Yılmaz Erdoğan'ın filmini izledi. Oldukça eski olan film makinesindeki ses sorunu nedeniyle hayal kırıklığına uğrayan vatandaşlar için ses sorununu çözmek için camiden cihaz giderildi.

"Hakkari Umut Günleri" adlı projeyle AB'den sosyal faaliyetler için hibe almayı başaran 4 genç, hemşehrileri Yılmaz Erdoğan'ın "Organize İşler" adlı filmini getirerek gösterime sundu. Filmin gösteriminden 2 saat öncesinde Hakkari Kültür Sinema Salonu'na gelen yüzlerce vatandaş, içeri girmek için uzun süre ayakta bekledi. Akşam saat 19.00'da gösterime sunulan film sırasında, sinema makinesindeki ses sorunu izleyenleri çileden çıkardı. Gösterime sunulan filmde ses çıkmaması üzerine filmi getiren gençlerden Naim Karaman, sahneye çıkarak, "Biz yapacağımızı yaptık, filmi getirdik. Alın size ses sistemi. Biz yetkililerden bir sinema istiyoruz. Hakkari'ye film getirdik, film makinesi demir yığını çalışmıyor. Bu bizim problemimiz değil. Yetkililerden lütfen ama lütfen artık bir sinema istiyoruz" şeklinde tepkilerini dile getirerek, izleyenlerden özür diledi. Salondaki vatandaşlar ise yetkilileri alkışlarla protesto etti.

Reklam
Reklam

Yaşanan aksaklık nedeniyle filme ara verilmesiyle birlikte bazı vatandaşlar, salonu terk ederek evlerine giderken, bazıları ise filmi biran önce izlemek için sabırsızlıkla sorunun giderilmesini bekledi. Yaklaşık 30 dakika arada salonda bekleyen vatandaşların sıkılmamaları için yabancı sanatçıların müzik klipleri izletildi. Belediye Başkanı Metin Tekçe ile bir süre bekleyen Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, sorunun geç giderileceğini düşünerek salondan ayrıldı. Organizatör gençlerden Naim Karaman'ın H. Sait Camisi'nde kullanılan ses yayın cihazını getirilmesiyle problem giderildi. Sinema makinesinin, en son 2 yıl önce gösterime sunulan Yılmaz Erdoğan'ın "Vizyontele Tuuba" filminde çalıştığı belirtildi.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan organizatör gençlerden Naim Karaman, Türkiye'nin en büyük filmini Hakkari'ye getirdiklerini belirtti. Türkiye'nin en büyük filmini caminin ses yayın cihazlarıyla çalıştırdıklarını belirten Karaman, "Böyle bir problem var. Problem nedeniyle filmi 30 dakika geç gösterime soktuk. Ses problemi nedeniyle inanıyorum ki çildeki izleyenler filmden zevk almıyorlardır. Vatandaşlar sırf Yılmaz Erdoğan'ın filmi olduğu içinde buraya geldiler. Başka bir sinema filmi olsaydı inanın ki kimse gelmez idi" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Film sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran vatandaşlar ise, "Filmden hiç zevk almadık. İlk defa arkadaşlarımızla sinemaya geldik. Ancak film makinesi eski olduğu için hiçbir şey anlamadan gidiyoruz. Büyük bir heyecanla izlemeye geldiğimiz film sırasında ses problemi yaşandı. Bu konuda kimi de suçlayacağımızı bilemiyoruz. Çünkü bu yıllardır böyle. Makinenin eski olması nedeniyle kaliteli bir görüntü yoktu. Biz de filmden bir şey anlamadık" açıklamasında bulundu.

"Organize İşler"in Hakkari'de 2 hafta daha gösterimde olacağı belirtildi.