'cami-çocuk Buluşması' Projesi Start Aldı

Mersin’in Tarsus İlçesinde 'Cami-Çocuk Buluşması' projesi start aldı.Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in girişimiyle...

Mersin’in Tarsus İlçesinde 'Cami-Çocuk Buluşması' projesi start aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in girişimiyle hazırlanan 'Cami-Çocuk Buluşması' Tarsus'ta büyük ilgi gördü. Yıllardır çocuk sesine hasret kalan camilerde artık çocuk sesleri eksik olmayacak.

Bahşiş Beldesi Camiinde cemaate ve camiye en çok katılan minik yavrular periyodik olarak kontrol edildikten sonra en çok katılım sağlayanlar tespit ediliyor ve çeşitli hediyelerle taltif ediliyor.

Bahşiş Beldesi Camii İmam-Hatibi Reşit Öz,”Bu sene, bir çok etkinliklerin yapıldığını, en son olarak “Namazımı Camide Kılıyorum” projemizin öğrencilerimiz ve velileri arasında ilgi uyandırdığını müşahede ettik. Pozitif gelişmelerin sevinçle karşılandığını gördük.Projemiz kapsamında, 40 gün boyunca camiye en çok İştirak eden öğrencimiz öngörülen Lap top PC yi, ikinci ve üçüncüye ise bisiklet ve mp3 hediye edildi. Çalışmalarımız duraksamaksızın devam edecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Müftü Abdülkerim Akbaba ise, “Çocuk, masumiyetin timsali, camii inancın timsali. Bu yönü ile iki timsal birbirine uymaktadır. Bu konsept içerisinde İlçemizde hizmet veren İlköğretim okullarında okuyan öğrencilerimiz camilerimizle tanıştılar. Camiyi tanıdılar. Mihrabı, minberi, mahfili, tesbihi, takkeyi, kürsüyü tanıdılar. Çeşitli hediyeler aldılar.Bu kapsamda Bahşiş Camii İmam- Hatibi Reşit Öz’ün, çocuklarımızın camiye ve namaza kazandırma yönünde göstermiş olduğu gayretli çalışmalarını yakinen takip ediyoruz.Her geçen gün çocuklarımıza camii ve namaz sevgisini gözle görülür derecede ilerleme kaydedilmiş olması, geleceğimizin emanetçisi olan çocuklarımıza olan güven duygumuzu tazeledi. Reşit Öz hocamızı tebrik eder çalışmalarında üstün başarılar dilerim” ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: