Cami Için Arsasını Bağışladı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te hayırsever Vakkas Yılmaz, köyüne cami yapılması için Müftülüğe bin metrekare arsa bağışladı.

GAZİANTEP - Gaziantep'te hayırsever Vakkas Yılmaz, köyüne cami yapılması için Müftülüğe bin metrekare arsa bağışladı. Akbayır köyüne bağlı Çevreli mezrasında yaşayan 50 yaşındaki Yılmaz, camisi bulunmayan 19 hanede 200 nüfusa sahip mezraya cami yapılması şartıyla bin metrekarelik arsasını Yavuzeli Müftülüğüne bağışladı. Yılmaz, yaptığı açıklamada, yüz yılı aşkın zaman önce atalarının Akbayır köyünden ayrılarak 6 kilometre uzaklıktaki bu gün Çevreli mezrasının bulunduğu bölgeye yerleştiğini söyledi. Geçen sürede mezrada yaşayan Yılmaz ailesi üyelerinin namazlarını kılmak için Akbayır köyüne gitmek zorunhda kaldıklarını ifade eden Yılmaz, "Bir asırdan beri camisi olmayan Çevreli mezramıza bir cami yaptırıp, atalarımızın zamanından bu güne kadar Akbayır köyü camisinde ibadet etmek yerine artık ibadetimizi kendi mezramızda yapmak istiyoruz. Mezramıza cami yapılması için Yavuzeli İlçe Müftülüğüne bağışta bulunduğum bin metrekarelik arsada zemin düzeltme çalışmaları başlatıldı. Camimizin temeli atılıp önümüzdeki ramazan ayında ibadetimizi kendi camimizde yapmak istiyoruz. Caminin tamamlanması için Çevreli Mezrası vatandaşları olarak yurt içi ve yurt dışındaki tüm hayırseverlerden maddi destek bekliyoruz" dedi. İlçe Müftüsü Hasan Sarı da Vakkas Yılmaz'ın arsa bağışlamasının ardından yine mezra sakinleri tarafından kiralanan iş makinesiyle arsanın düzeltme çalışmasına başlandığını söyledi. Sarı, "Düzeltmenin ardından İlçe Müftülüğü olarak gidip caminin kıble belirlemesini yaptıktan sonra yine mezra sakinlerinin imkanlarıyla cami temeli atılarak inşaat çalışması başlatılacak.Cami yapımı için arsa bağışlayan hayırsever Vakkas Yılmaz'dan Allah razı olsun" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: