Cami Imamından Tiyatro Oyunu

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, bir cami imamının yazdığı oyunu, Kuran kursu öğrencilerinden oluşturduğu tiyatro ekibi sahneledi.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, bir cami imamının yazdığı oyunu, Kuran kursu öğrencilerinden oluşturduğu tiyatro ekibi sahneledi.

Çataloluk Merkez Cami İmamı Murat Güleç, Kuran kursuna katılan 11 öğrenciyle tiyatro ekibi kurdu. Yaklaşık 3 ay çalışan tiyatro ekibi, hazırladığı "günümüz ailesinde yaşlıların durumu" konulu tiyatro oyununu Suşehri Atatürk Ortaokulu konferans salonunda sahneye taşıdı.

Dört perdede sahnelenen oyunun ilk iki perdesinde, erkek çocuklarının evine sığınan yaşlı çifte daha sonra kız çocuklarının sahip çıkması ele alındı. Üçüncü perdede camide cemaate anne baba hakkında hutbe verilmesi işlenirken, son perdede Hac'ca gidecek yaşlı çiftin küskün olduklarıyla barışması anlatıldı.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 2 saat süren oyunun sonunda sahneye çıkan Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ve İlçe Müftüsü Bekir Civriz, oyunda görev alan 9-14 yaşlarındaki çocukları tebrik etti.

İmam Murat Güleç, vaazlarda işledikleri ancak istedikleri neticeyi alamadıkları konuları görsel olarak anlatmayı düşündüklerini belirterek, "Bunda başarılı olduğumuz kanaatindeyim. Onun için biz de kürsüde yapamadığımızı, vaazlarda başarılı olamadığımız konuları çocuklarımızla sahneye taşıyarak görsel olarak sonuç alıyoruz. Tiyatro oyununu yıllardır yapıyorum. Dini konular, Çanakkale Zaferi gibi konular olsun bugüne kadar 7 oyunu sahneye taşıdım" diye konuştu.

Muhabir: Faruk Kara / Seyit Ahmet Eksik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: