Cami Kubbesinden Düşen Leyleğe Esnaf Sahip Çıktı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde cami kubbesindeki yuvasından düşen yavru leyleğe sanayi esnafı sahip çıktı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde cami kubbesindeki yuvasından düşen yavru leyleğe sanayi esnafı sahip çıktı.

Sanayi Sitesi Camisi'nde ayağı kırık olarak bulunan ve su verilen leylek, Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği'ne teslim edildi.

Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği Şefi Mehmet Şener, gazetecilere yaptığı açıklamada, yavru leyleğin Konya'daki Karatay Hayvan Bakımevi'nde yapılacak tedavinin ardından doğal yaşama salınacağını belirtti.

Özellikle yaz aylarında bu gibi durumlarla çok sık karşılaştıklarını ifade eden Şener, "Anne leylek iç güdüsel olarak yavrusunu yuvasından atmış olabilir. Teslim aldığımız yavru leylekte de benzer bir durum gözledik. Leyleğin gagasındaki yaralanma, yuvadan atıldığının göstergesi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şener, Beyşehir'in Türkiye'deki en büyük leylekler vadisine sahip olduğunu, bu tür olaylarla çok karşılaştıklarını sözlerine ekledi.

Muhabir : Şeref Yaşar / Mümin Altaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: