Cami Yanına Yapılan Trafoyu, Beton Harca Girerek Protesto Etti

Tokat Niksar'da, imam Ali Koç, cami yanına yapılmasına karar verilen elektrik trafosunu protesto için dökülen...

Tokat Niksar'da, imam Ali Koç, cami yanına yapılmasına karar verilen elektrik trafosunu protesto için dökülen beton harcın içine girerek yetkilileri ikna etti. Trafonun caminin yanına yapılmasından vazgeçildi. Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar da caminin yanına dikilen trafonun, bilgileri dışında yapılmak istendiğini söyledi.

Niksar ilçesinde, tarihi özelliğe sahip Çilhane Camii'nde görev yapan imam Ali Koç (33), cami yanına yapılmasına karar verilen elektrik trafosunu protesto için dökülen beton harcın içine girdi. Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından yapılması planlanan elektrik trafosunun cami çevresinde görüntü kirliliğine sebep olacağını öne süren imam Ali Koç'a, olay yerine gelen vatandaşlardan da bir kısmı destek vererek, beton harcın içine girdi.

Reklam
Reklam

Yaşanan bu protesto gösterisi üzerine olay yerine gelen Kaymakam Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkan Yardımcısı Fazlı Bayram ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Mutlu, olaya el attı. Karşılıklı verilen sözlerden sonra Ali Koç, protesto ettiği trafonun cami yanına yapılmayacağı sözünü alarak, beton harcın içinden çıktı. Olaydan kısa süre sonra kepçe yardımı ile dökülen beton harç, dökülen yerden alındı.

Olayın çözülmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getiren imam Ali Koç, "Caminin yanında bu çalışmanın yapıldığını görünce bu şekilde müdahale etmek zorunda kaldım. Keşke bu olay hiç olmasaydı. Olay güzellikle çözüldüğü için mutluyum." dedi.

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar ise caminin yanına dikilen trafonun, bilgileri dışında yapılmak istendiğine dikkat çekti. Olayı duyunca müdahale ettiklerini dile getiren Başkan Yadigar, "Caminin yanında bulunan bir bankaya ait ATM cihazının kaldırılması için de girişimlerde bulunduk. Caminin çevresindeki görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağız." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: