Camide Cemaate Tv'li Eğitim

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde Emniyet Müdürlüğü tarafından vatandaşların dolandırıcılık olaylarına karşı uyarı amacıyla bazı camilerde polis...

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde Emniyet Müdürlüğü tarafından vatandaşların dolandırıcılık olaylarına karşı uyarı amacıyla bazı camilerde polis tarafından hazırlanan film izletildi.

Dursunbey ilçe merkezinde Yeni ve Halhalı camilerinde namazdan öncesi cemaate dolandırıcılara karşı uyarı filmleri izletildi. Yaklaşık 11 dakika süren televizyonlardaki filmi dikkat ve heyecanla izleyen vatandaşlar, polise bu uygulamadan dolayı teşekkür etti. Dursunbey İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç'ın da hazır bulunduğu Yeni Camide namaza gelen vatandaşlar daha önce hiç rastlamadıkları uygulama karşısında şaşırdı. Vaaz kürsüsünde hoca yerine televizyonu gören vatandayşlar, emniyet teşkilatının hırsızlar ve dolandırıcılara karşı uyarıda bulunan, toplumu bilinçlendiren video filmi izledikten sonra Emniyet Müdürüne böyle bir sosyal etkinliği cemaat ile paylaştıkları için teşekkür ettiler. Kapıyı çalan herkese kapının açılmaması gerektiği belirtilen videoda hırsızlara karşı alınacak önlemler de vurgulandı. Ayrıca son zamanların en moda dolandırıcılığı olan telefon dolandırıcılığı ile ilgili video filmde bu sahtekarlığın nasıl işlendiği de filmde rol alan polisler tarafından anlatıldı.

Reklam
Reklam

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlandığı belirtilen video filmlerin ilçedeki çeşitli kahvehanelerde de gösterileceği bildirildi. Dursunbey İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, videoyu özellikle cami cemaati ile paylaştıklarını, vatandaşların bu dolandırıcılık biçimlerini etrafındaki insanlara anlatarak uyarmalarını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: