Camide cep telefonu huzursuzluğunu jammerlar kesecek

Kırşehir'de bazı camilere sinyal bozucu jammerlar yerleştirdi. 3 camiye yerleştirilen jammerlarla özellikle cep telefonlarının namaz...

Kırşehir'de bazı camilere sinyal bozucu jammerlar yerleştirdi. 3 camiye yerleştirilen jammerlarla özellikle cep telefonlarının namaz sırasında çalması engellenecek.
Kırşehir'de camilerde cep telefonlarının çalmasına karşı bir uygulama başlatıldı. Her türlü uyarılara rağmen bazı vatandaşların ısrarla telefonlarını açık bırakıp namaz sırasında çağrıları engellememeleri nedeniyle, merkezde bulunan bazı camilere jammer yani sinyal kesici, frekans bozucu, gsm engelleyicisi cihaz yerleştirildi.
Cep telefonları açık olarak camiye gelen ve namaz sırasında çalan telefonlarını kapatmayan yada sessiz moduna almayan vatandaşların bu yerleştirilen cihaz sayesinde önüne geçildi.
Cami cemaati uygulamadan oldukça memnun kalırken, şu ana kadar Gökbulut Camii, Sanayi Camii, Cacabey Camii'nde jammer olduğu bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kırşehir Müftüsü Mustafa Balık camilere yerleştirilen bu cihaz sayesinde cami içerisindeki cep telefonu huzursuzluğunu kestiklerini belirtti.
Balık, "Kırşehir genelinde şuan 3 camiye jammer yerleştirdik. Bu cihazlar sayesinde camiye gelen cemaatin çalan telefonlarının seslerini kesiyoruz. Namazda bizleri rahatsız eden o garip seslerin duyulmasını engelliyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz