Camide 'eğitim' Semineri Düzenlendi

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimin önemini vatandaşlara anlatmak amacıyla cuma namazı öncesi camide 'Cuma Buluşmaları'...

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimin önemini vatandaşlara anlatmak amacıyla cuma namazı öncesi camide 'Cuma Buluşmaları' adıyla eğitim semineri düzenledi.

Bağlama kasabası Merkez Camii'nde düzenlenen seminerde vatandaşlara eğitimin sadece okulda verilmediği, asıl eğitimin ailede başladığı, ayrıca camilerin de eğitimde önemli bir rol oynadığı anlatıldı. Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci çocuklara davranış ve çocukların eğitimi hakkında bilgiler verdi. Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Ahmet Şenel, seminer öncesi toplanan cemaate Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Reklam
Reklam

Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası seminere başlayan Celalettin Ekinci, 'aile bireylerinin çocuklar üzerindeki etkileri' ve 'aile yaşamının çocuklar üzerindeki etkileri' hakkında kısa bilgiler verdi. Sinevizyon perdesinde oynattığı klipler ve okuduğu hadislerle de anlatımını güçlendiren Ekinci, Hz. Muhammed (sav)'in ilme ve eğitime verdiği önemi vurguladı.

Camilerin de eğitimdeki önemine dikkat çekilen seminerde Ekinci, "Camiler sadece namaz kılınan yer değildir. Burada vakit geçirmemiz gerek, çocuklarımızı buraya yönlendirmeliyiz, çocuklarımız vakitlerini burada harcamalı, burası toplanma yeri çünkü.” dedi.

Eğitim semineri sonrası cuma namazını da Bağlama Merkez Camii'nde vatandaşlarla birlikte kılan Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, "Eğitimde velilerimizin desteği çok önemli. Biz de bunun için velilerimize ulaşmaya çalışıyoruz ve bunu her fırsatta değerlendiriyoruz. İnşallah bundan sonra cuma namazlarımızı 'Cuma Buluşmaları' adını verdiğimiz toplantılarla gerçekleştireceğiz. Velilerle bir araya gelerek yaptığımız ve yapılacak çalışmaları anlatacağız. Eğitimde veliyi işin içine katmazsak bir yere varamayacağımızın farkındayız. Dolayısıyla veli desteğini tam olarak sağlamak önemli.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz