Camide Karate Eğitimi Verilmesi

 Adana Müftüsü Arif Gökce, Seyhan Müftülüğüne bağlı Karabucak Camisi'nde düzenlenen yaz Kur'an kurslarına katılan çocuklara camide karate eğitimi de verilmesiyle ilgili, yapılan faaliyetlerde ibadet ruhunun aşındırılmaması gerektiğini belirterek ''Kimseye soruşturma açmadık, açmayız. O iyi niyetle yapılmış bir şey. Bunun doğru olmadığını onlara ikaz edeceğiz'' dedi.

Adana Müftüsü Arif Gökce, Seyhan Müftülüğüne bağlı Karabucak Camisi'nde düzenlenen yaz Kur'an kurslarına katılan çocuklara camide karate eğitimi de verilmesiyle ilgili, yapılan faaliyetlerde ibadet ruhunun aşındırılmaması gerektiğini belirterek "Kimseye soruşturma açmadık, açmayız. O iyi niyetle yapılmış bir şey. Bunun doğru olmadığını onlara ikaz edeceğiz" dedi. Gökce, Adana Müftülüğü yeni hizmet binası inşaatında incelemelerde bulunan Vali Hüseyin Avni Coş'a, bilgi vererek, inşaatı gezdirdi. Gökce, incelemelerin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerdeki sportif faaliyetlerin bazı çalışanlar tarafından abartıldığını ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığından konuyla ilgili kendilerine gönderilen yazıyı ilçe müftülüklerine de ulaştırdıklarını anlatan Gökce, sportif faaliyetlerin cami avluları, okul bahçeleri veya protokol gereği Gençlik ve Spor Müdürlüklerinin alanlarında yapılabileceğini ifade etti. Adana'da etkinlikleri cami içinde yapan görevlilerin ikaz edileceğini bildiren Gökce, şöyle konuştu: "Yaz Kur'an kurslarında camilerimize gelen yavrularımızın Kur'an ve dini bilgi öğrenimlerinin arkasından birtakım sportif faaliyetler veya gezi gibi çalışmalar yapılabilmesi için arkadaşlarımıza katkı sunmaları yönünde açıklamalarda bulunulmuştu. Çocuklar oyunla beraber büyüdükleri, oyunla öğrendikleri ve eğlenirken öğrenmeyi öncelediğimiz için bu durum bazı camilerimizde görevlilerimiz tarafından herhalde biraz abartıldı. Bunun abartılması doğru değil. Çünkü burada maksat camiye veya Kur'an kursuna gelen çocukları Kur'an kurslarının, camilerin avlularında, okullarımızın bahçelerinde veya spor müdürlükleriyle yaptığımız protokoller gereği İl Spor Müdürlüğünün tesislerinde dinlendirmek, eğlendirmek, böyle bir eğitim metodu sağlamaktı. Ancak bazı arkadaşlarımız camide karate kursundan veya mihrabın önüne file çekerek raketle oyuna kadar denemeye kalktılar. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız da bunu uygun görmedi, görülmemeli, doğru bir davranış değil. Diğer spor alanları bu iş için müsait. Biz gelen talimatı arkadaşlarımızla paylaştık. Namaz kılınan mekanlarda ibadet ruhunu aşındıracak birtakım hareketlere müsaade edilmemesinin doğru olduğu kanaatindeyiz. Bizde de bir iki haberleşmiş hadise meydana geldi, o kardeşlerimizi ve diğer görevlilerimizi ikaz edeceğiz." Gökce, konuyla ilgili Adana'da herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığının sorulması üzerine "Kimseye soruşturma açmadık, açmayız. O iyi niyetle yapılmış bir şey. Bunun doğru olmadığını onlara ikaz edeceğiz. 'Yapmayın, bu doğru değil, olabilecek mekanlarda bunu yapın' diyeceğiz. Yoksa arkadaşlarımızı itham etmiyoruz, suç işledi gibi bir konuma yerleştirmiyoruz. Bilmeden yapılan bir iki yanlış varsa düzeltmelerini isteyeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: