Camide Sağlık Toplantısı

OSMANİYE (AA) - Kadirli ilçesindeki bir camide, vatandaşlara sağlıkla ilgili çeşitli bilgilerin verildiği toplantı düzenlendi.

OSMANİYE - Kadirli ilçesindeki bir camide, vatandaşlara sağlıkla ilgili çeşitli bilgilerin verildiği toplantı düzenlendi. Miraç Cami İmamı Recep Çeri, ibadete gelen vatandaşların çoğunun yaşlı olması nedeniyle bazen rahatsızlandıklarını belirterek, ilçe Müftülüğü ve Kadirli Devlet Hastanesi ile ortaklaşa bir çalışma yaptıklarını söyledi. Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Fatih Şahpaz ise cemaate kalp, damar, şeker ve tansiyon gibi hastalıklarla ilgili bilgi verdi. Sağlıklı beslenmenin çok önemli olduğunu ve yaşlıların hastalıklardan korunmak için beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğine dikkati çeken Şahpaz, şöyle konuştu: "Yaşlılıkta önemli hastalıklar ortaya çıkabiliyor. Bunun yöntemi ilk olarak hekimlere başvurulmasıdır. İnternet veya televizyonda bitkisel adı altında satılan ilaçların etkili olduğu konusunda doğru bilinen bazı yanlışlar bulunmaktadır. Bu ilaçların faydadan çok zarar getirdiğini düşünüyoruz. Bitkisel tedaviye geçip kendi ilaçlarını kullanmayan hastalar görüyoruz. Hatta bazı diyabet hastalarının kullandıkları ilaçların zararlı olduğunu düşünerek olumsuz sonuçlarla karşılaştıklarına şahit oluyoruz. Yemeklerde yağsız veya az yağlı yiyecekler tercih edilmelidir. İlla ki bir yağ kullanılacaksa tereyağından ziyade zeytinyağını öneriyoruz. Hasta olmadan önceki tedavi iyi olur. Sağlıklı bir yaşam diliyoruz." İlçe Müftüsü Orhan Öncü de böyle bir toplantıyı organize eden Miraç Cami Din Görevlisi Recep Çeri ile hastane yetkililerine teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: