Camideki Kur'an Dersleri Yoğun Ilgi Görüyor

Yozgat’ın Aydıncık Müftülüğü'nün başlattığı uygulamayla, ilçedeki bütün camilerde ikindi ve akşam namazlarından sonra isteyen vatandaşlara...

Yozgat’ın Aydıncık Müftülüğü'nün başlattığı uygulamayla, ilçedeki bütün camilerde ikindi ve akşam namazlarından sonra isteyen vatandaşlara Kur’an-ı Kerim eğitimi veriliyor. Pazartesi ve Perşembe günleri verilen kurslara cami cemaatinin yanı sıra vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor.

Aydıncık Müftüsü İsmail Karadavut, yaptığı açıklamada, ilçe genelindeki tüm camilerde imam hatip ve müezzin kayyımlar tarafından Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyen vatandaşlara ikindi ve akşam namazına müteakip Kur’an-ı Kerim dersleri de verildiğini kaydetti. Karadavut, "Haftada iki gün verilen Kur’an dersine cami cemaatinin yanı sıra vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Burada namaz ve diğer dini bilgilerde en doğru şekilde vatandaşlarımıza anlatılıyor." dedi.

Reklam
Reklam

Kur'an-ı Kerim'i herkesin mutlaka öğrenmesi gerektiğini kaydeden Karadavut, "Kur’an, Allah’ın kelamıdır. Onu okumak, Yüce Allah ile konuşmaktır. Bundan dolayı Kur’an öğrenmek, insana heyecan verir. Yeni bir dünyanın kapısını aralamış olursunuz. Şüphesiz bu, sevabı olan bir ameldir. Ama görevimiz bununla bitmiyor. Kur’an öğrenmekle işe yeni başlıyoruz. Artık Kur’an talebesi olarak, onu ayet ayet düşünen kimseler olmalıyız. Bu kapsamda dini konularda vatandaşlarımıza hizmetimizi daha iyi yapabilme adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz