Camideki Odasına Üç Kez Hırsız Giren Imam Alarm Taktırdı

Antalya'da bir haftada üç kez çalıştığı camideki odasına hırsız giren imam, cemaatin bağışlarıyla camiye alarm sistemi taktırdı.

Antalya'da bir haftada üç kez çalıştığı camideki odasına hırsız giren imam, cemaatin bağışlarıyla camiye alarm sistemi taktırdı. Hüsnü Karakaş Mahallesi'ndeki Hacı Mehmet Durmaz Camisi'nde görev yapan imam Resul Aksakal'ın odasına, 25, 30 Aralık ve 1 Ocak'ta hırsız girdi. Hırsızlar, Aksakal'ın odasındaki dizüstü ve tablet bilgisayar, cep telefonu ile bozuk paraları çalarak kaçtı. Aksakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 Aralık Çarşamba günü sabah namazını kıldırdığı sırada odasına giren bir kişinin, cep telefonu ve toplanan bozuk paraları alarak kaçtığını söyledi. Bu olaydan beş gün sonra 30 Aralık Pazartesi günü de gece geç saatlerde iki kişinin, penceresini açarak imam odasına girdiğini belirten Aksakal, bu sefer odadaki dizüstü ve tablet bilgisayarların çalındığını kaydetti. Son olayın ise 1 Ocak Çarşamba günü sabah namazından sonra gerçekleştiğini ifade eden Aksakal, eşinin, imam odasında birisini gördüğünü söylediğini, kaçan hırsızı yakalamak için taksi tuttuğunu anlattı. Aksakal, zanlıyı yakalayarak emniyet mensuplarına teslim ettiğini, zanlının odasından, çikolata, tornavida ve pense çaldığını söyledi. Yaşanan hırsızlık olaylarının cami içi ve dışındaki güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildiğine işaret eden Aksakal, birinci ve ikinci hırsızlık olaylarını gerçekleştiren üç zanlıya ait görüntülerin polis tarafından incelendiğini bildirdi. Aksakal, tekrar hırsızlık olayı yaşanmaması için cemaatin katkılarıyla camiye alarm sistemi taktırdıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: