Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu: Tedbirler vakit geçmeden alınmalı

Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, 13 askerin şehit edildiği ve...

Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, 13 askerin şehit edildiği ve 6 askerin yaralandığı hain terör saldırısını kınadı. Kıyak, devletin tüm birimlerinin koordinasyon içerisinde gerekli tüm güvenlik, ekonomik, politik ve sosyal tedbirleri vakit geçirmeden almak ve uygulamak zorunda olduğunu söyledi.
Kıyak, yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında, 13 askerin şehit edildiği hain terör saldırısını üzüntüyle öğrendiklerini belirtti. Terörün acımasız ve çirkin yüzüyle karşı karşıya olduklarını kaydeden Kıyak, şunları söyledi; "Yüreğimiz bir kez daha yangın yerine döndü. Acımız büyük. Bu hainlerden hesap sorulmalıdır. Tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek dilin dışında başka bir alternatif tanımıyoruz, gerekirse bu yolda şehit olmaya da hazırız." dedi.
Türkiye’yi baştan başa acı ve kadere boğan terörist saldırıların, toplumun bütününde derin bir infiale yol açtığını dile getiren Kıyak, toplumsal öfkenin kabardığı böyle zamanlarda, devlet ve siyaset adamlarına daha büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi. Terörist saldırının Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına yönelik en önemli tehdidin bölücü terör olduğunu bir kez daha gösterdiğini anlatan Kıyak, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu konuda devletin tüm birimleri koordinasyon içerisinde gerekli tüm güvenlik, ekonomik, politik ve sosyal tedbirleri vakit geçirmeden almak ve uygulamak zorundadır. Terörizmle etkin mücadele için uluslararası iş birliği şart ama her şeyden önce bir ülkenin güvenliği o ülkenin kendi sorumluğudur. Her ülkede kendi güvenliğini sağlamak için taraf olduğu uluslar arası hukuk kuralları çerçevesinde gerekli tedbirleri alma hakkına sahiptir. Türkiye'de süratle bu tedbirleri almalıdır. Federasyon olarak mübarek üç aylar içinde terör örgütünce pusuya düşürülen şehitlere Allah tan rahmet, yaralılara açıl şifalar, yakınlarına sabır ve dayanma gücü diliyor, teröristlerin en kısa sürede hak ettikleri cevabı alacaklarına yürekten inanıyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz