Camiler Ve Din Görevlileri Haftası

Bu yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın temasının "Camiler ve Engelliler" olarak belirlendiği bildirildi.

Bu yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın temasının "Camiler ve Engelliler" olarak belirlendiği bildirildi.

Adana Müftüsü Arif Gökce, yazılı açıklamasında, etkinliklerin, 1 Ekim Pazartesi saat 09.30'da Seyhan Kültür Merkezi'ndeki açılış programıyla başlayacağını belirtti.

Hafta boyunca camilerin anlam ve öneminin hatırlanacağını, varsa ihmal ve eksiklikleri gidermeye, iyi ve güzel davranışları da artırmaya çalışacaklarını ifade eden Gökce, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın teması Camiler ve Engelliler olarak belirlendi. 'Yeter ki Gönüller Engelli Olmasın' sloganıyla Adana'daki camileri en kısa zamanda engelsiz hale getirmeye çalışacağız. Bu konudaki çalışmalara başlamış durumdayız. Camilerimiz, toplumun her kesimine açık ve İslam'ın şiarından olan müesseselerimizdir. Diğer yandan insanlar camilerde bir araya gelir ve sosyalleşir. Birbirinin sevincini derdini paylaşır. Böylece cami, sadece ibadet mekânı olmaktan çıkar, sosyal hayatı merkezlerinden birisi haline gelir."

Muhabir: Ali Güreli

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: