"Camiler Ve Din Görevlileri Haftası"

Diyanet-Sen Erciş ilçe temsilcisi Selahattin Çalışır, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle açıklama yaptı.

Diyanet-Sen Erciş ilçe temsilcisi Selahattin Çalışır, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle açıklama yaptı.

Çalışır açıklamasında, toplum açısından son derece önemli olan camiler ve din görevlilerinin, toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekmek, onların gerçek işlevini ortaya koymak, sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak, camilerin daha işlevsel hale gelmesini sağlamak gibi ihtiyaçların, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın kutlanmasına zemin hazırladığını söyledi.

Toplumsal bir ihtiyaçtan doğan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın 1986 yılından beri 1-7 Ekim tarihlerinde kutlandığını anımsatan Çalışır, camilerin tarihin her döneminde irşat ve tebliğin merkezi olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Camilerin yalnızca ibadethane değil, aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı şekilde yaşandığı mekanlar olduğunu belirten Çalışır, "Bu nedenle haftanın insanımız, toplumumuz ve din hizmeti veren din görevlileri için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyor, camilerimizin eksiklerinin, din görevlilerimizin sorunlarının giderilmesi konusunda olumlu ve güzel adımların atıldığı bir hafta olarak değerlendirilmesini diliyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Ali Dağer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: