Camilerde Engellilere Yönelik Düzenleme

Mersin’in Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yılki ana...

Mersin’in Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yılki ana temasının “Camiler ve Engelliler” olduğunu belirterek, ilçede 10 cami de engelli vatandaşlara kolaylık sağlayacak düzenleme yapıldığını söyledi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda her yıl bir temanın ön plana çıkarıldığını ifade eden Türkmenoğlu, “1986 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığımız 1-7 Ekim tarihleri arasını Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl bir temayı da ön plana çıkarıyor. Geçen yıl “Cami ve Çocuk Buluşması” teması ön plana çıkarılmıştı, bu yılda “Camilerimiz ve Engelliler” konusu ele alınıyor. Engellilerimize her türlü kolaylığı sağlayacak olan imkanları, gücümüz nispetinde sunacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Erdemli 10 camide engellilere kolaylıklar sağlayacak düzenlemeler yapıldığını ifade eden Türkmenoğlu, “Cami giriş ve çıkışlarını kolaylaştırmak amacıyla rampalar yapıldı, engellilere yönelik lavabo düzenlemesi yapıldı. 6’sı ilçe merkezinde, 4’ü de kasaba camisi olmak üzere 10 camimizde düzenleme yapmış bulunuyoruz. İleri ki aşamalarda da hedefimiz bu sayıyı arttırmaktır” diye konuştu.

Engelli vatandaşlara yönelik çalışmaların bununla sınırlı kalmayacağına dikkat çeken Türkmenoğlu, “Ayrıca sene sonunda da engellilerimizin işaret diliyle hutbe dinleyecekleri bir camimizi Erdemli’de hayata geçirmiş olacağız. Engelli olan kardeşlerimiz işaret diliyle hutbe dinleyebilecek. Bu gibi imkanları onlara sunmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Türkmenoğlu, ilçe müftülüğü tarafından “Engelsiz Cami Engelsiz İbadet” adı altında bir de birde broşür hazırladıklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: