Camilerde Jeotermal Rahatlığı

Kütahya'nın Simav ilçesinde, konut ve iş yerlerinden sonra camiler de jeotermalle ısıtılmaya başlandı.Bu kapsamda Esenevler...

Kütahya'nın Simav ilçesinde, konut ve iş yerlerinden sonra camiler de jeotermalle ısıtılmaya başlandı.

Bu kapsamda Esenevler Mahallesi'ndeki konut ve işyerleri ile okullardaki jeotermalli ısıtma işlemini sürdüren belediye aynı anda bin 200 kişinin ibadet yapabildiği Esenevler Camii'ne de enerji vererek cemaati sevindirdi.

Belediye Başkanı Kasım Karahan, jeotermal enerjiden toplumun her kesimini yararlandırmayı hedeflediklerini bildirdi. Bu kapsamda jeotermal enerji çalışması yaptıkları semtlerdeki camilere de jeotermal enerji vererek vatandaşların ibadetlerini huzur içerisinde tamamlamalarını amaçladıklarını ifade eden Başkan Karahan, “Bu kapsamda en son jeotermal enerji ile konut ve iş yerlerini ısıtma çalışmalarımızın sürdüğü Esenevler Mahallemizde bin 200 kişinin yararlandığı Camimize de enerji verdik. Cemaatimize hayırlı olsun” dedi.

Reklam
Reklam

Önceleri elektrikli cihazlar kullanarak ısıtmaya çalıştıkları camide şimdi cemaatin jeotermalin keyfi ile ibadetlerini yerine getirmenin hazzını yaşadığını ifade eden cami imam hatibi Mülayim Sarıca, “Belediye Başkanımız Sayın Kasım Karahan ile jeotermal servisimizin fedakar çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Jeotermal enerji ile birlikte cemaat sayımız sevindirici bir biçimde artış gösteriyor. Camimize gelen cemaat jeotermal keyfini yaşıyor. Bizi ve cemaatimizi jeotermal ile sevindiren Belediye Başkanımızdan şimdi de camimizin çevre düzenleme çalışmasında bize destek vermesini bekliyoruz” dedi.

Çalışmaları sevindirici bulduklarını ifade eden cami müezzini Mehmet Danacı, Belediye Başkanı Kasım Karahan'a teşekkür etti. Esenevler’in yanı sıra ilçede jeotermal enerji ile ısınan cami sayısı 20’ye yükseldi. Simav ilçe merkezinde 28 cami bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: