Camilerde tabure ve sandalye bulundurulacak

ANKARA (İHA) - Diyanet İşleri Başkanlığı, herhangi bir rahatsızlığı nedeniyle ayakta namaz kılamayanlar için camilerde tabure ve sandalye bulunduracak.

Konuya ilişkin İHA'ya açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er, camiye gelen bütün insanların rahat bir şekilde Allah'a ibadet edebilmelerini sağlamak için bu konuda müftülüklere tavsiyede bulunduklarını belirtti. Er, cami ve mescitlerde namaz sırasında ayakta durmakta güçlük çeken vatandaşların daha rahat ibadet edebilmeleri için camilere sandalye ve tabure sağlanacağını kaydetti. 2005 yılında da konuya ilişkin bir genelge yayınladıklarını hatırlatan Er, bu yıl da bunu yenilediklerini ve tekrar müftülüklere bildirdiklerini söyledi. Camilerde bayanlara yönelik de yeni düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Er, hanımların abdest alma mahallerinin oluşturulması konusunda da 10 bine yakın camide çalışmalar yaptıklarını söyledi. Er, "Bütün amaç Müslümanlar'ın rahat bir şekilde Allah'a ibadet edebilmelerini sağlamak. Huzurlu bir şekilde ibadet edebilmelerini sağlamaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Cami ve mescitlerde sandalye bulundurulması uygulamasına kilise benzetmesi yapıldığının hatırlatılması üzerine Er, "Benim o benzetmeyle ilgili söyleyebileceğim birşey olamaz. Basındaki arkadaşlarımız istedikleri gibi düşünebilirler. Bu benzetmelerle uzaktan ve yakından alakamız yoktur" diye konuştu.