Camilerin tahrif olan yazıları, altın tezhiple yenilendi

Tarihi camilerin, yazıları tahrif olan kitabeleri ve iç süslemelerinin, Giresun Valiliği tarafından altın tezhiple yeniden...

Tarihi camilerin, yazıları tahrif olan kitabeleri ve iç süslemelerinin, Giresun Valiliği tarafından altın tezhiple yeniden yazdırıldığı bildirildi.
Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, tarihi camilerin, yazıları tahrif olan kitabeleri ve içinin süslemelerinin yenilenmesi için çalışmaların başlatıldığı belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Tarihi camilerin kitabelerinin ve iç süslemelerinin, yıpranan, silinen, renkleri solan yazılarının yeniden yazılması ve bu camilerin dışlarının projektörle aydınlatılarak hoş bir görüntü oluşturulması için Valiliğimizce ön çalışmalara başlanıldı.” denildi.
Açıklamada, Vali Şahin’in, kutsal mekanlar olan camilerin aslına uygun olarak ve tarihi özelliklerini muhafaza ederek onarılması ve güzelleştirilmesi için gerekenin yapılacağı yönünde açıklamada bulunduğu aktarıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz