Çamlıbel sokakları artık kilit taşlı

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin, bölgedeki parke kilit taşı döşeme çalışmaları sürüyor

Akdeniz Belediyesi, yurttaşların yaşam kalitesini yükseltmek için, kenar mahallelerin yanı sıra kent merkezinde bulunan mahallelerin uygun sokaklarında da parke kilit taşı döşeme çalışmaları başlattı. Ekipler, altyapı çalışmaları biten Kültür Mahallesi 4314 ve 4312 sokakları parke kilit taşlarıyla döşeyerek mahalle sakinlerinin hizmetine sundu.

Akdeniz Belediyesi, Mersin’de yaşam kalitesini yükseltip modern bir kent yaratmak için aralıksız çalışıyor. Kentin ihtiyaç duyduğu asfalt ve satıh kaplama, kaldırım ve yeni yol açma çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü, sokakları parke kilit taşları ile döşemeye devam ediyor. Ekipler, kenar mahallelerin ardından Kültür Mahallesi’nde (Çamlıbel) bulunan ve altyapı çalışması sona eren 4314 ve 4312 sokak ve kaldırımları da kilit taşlarıyla kaplayarak halkın hizmetine açtı. Yeraltı çalışmaları sona eren diğer sokaklar da parke kilit taşlarıyla döşenecek. Akdeniz Belediyesi, bu çalışmalar sayesinde ekipler kentte yaşamı yeniden kurgulayıp, yaşam kalitesini arttırıyor. Nitekim son 3 ay içinde 59 bin metrekare parke kilit taşı döşeyen ekipler, uygun bölgelere de 19 bin metrekare soğuk asfalt döktü, 12 bin metretül de bordür yaptı. Bazı kurumların geçmişte yaptığı altyapı çalışmalarıyla bozulan sokaklar, birer sanat sokağına dönüşürken, mahalle sakinleri de toz ve toprak eziyetinden kurtulmanın sevincini yaşadı.

Reklam
Reklam

Hedefimiz, kentimizin ve halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek
Ekiplerin bölgedeki çalışmaları hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, “İlçemize bağlı tüm mahallelerimizde yaşam kalitesinin yükselmesi için hizmetlerimizi eşit bir şekilde sürdürüyoruz. Halkımızın yaşamını kolaylaştırmak, yaşanılabilir, temiz ve düzenli bir kent yaratmak için çalışıyoruz. Asfalt kaplama, yama, kaldırım, yeni park ve projeli yol açma gibi hizmetlerimiz bir planlama dâhilinde sürecektir” dedi. Kent merkezi ile kenar mahalleler arasındaki hizmet eşitsizliğine de dikkati çeken ve eşitsizlik giderilinceye dek çalışmaların süreceğini kaydeden Türk, “Akdeniz Belediyesi olarak, bütçemizin ağırlıklı bölümünü hizmetlere ayırarak ilçemizde yaşayan halkımızın kaderini değiştirmekte kararlıyız. Temiz, düzenli ve sağlıklı bir kentte yaşamak hepimizin hakkıdır. Bu çalışmamızla yurttaşlarımızı, yazın tozdan, kışın çamurdan kurtaracağız. Merkez-kenar mahalle ayrımı yapmadan, tüm halkımıza eşit hizmet götürmek en temel prensibimizdir” diye konuştu.Türk, Akdeniz sakinlerinin başta ulaşım olmak üzere tüm sıkıntı ve talepleri giderilinceye dek asfalt, projeli yol, parke kilit taşıyla kaplanmış sokakları hizmete sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz