Çamlıyayla'da Kadınlar Için Pazar

Çamlıyayla Belediyesi, ilçedeki kadınlara yönelik olarak hazırladığı proje kapsamında kadınların uzun yıllardan beri geçim kaynakları olan el işi ürünlerini pazarlayabilecekleri

Çamlıyayla Belediyesi, ilçedeki kadınlara yönelik olarak hazırladığı proje kapsamında kadınların uzun yıllardan beri geçim kaynakları olan el işi ürünlerini pazarlayabilecekleri pazar kuruyor.

Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, yazılı açıklamasında, kadınların ürettikleri el işi ürünlerini satma ve pazarlama konusunda sıkıntı yaşadıklarını, bu nedenle kadınların ürünlerini tezgahlarda teşhir ederek, satabilmelerine olanak sağlayacaklarını belirtti.

"Çamlıyayla El Ürünleri Pazarı" adı altında ilçe genelindeki kadınların ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini bu pazar içerisinde kuracakları tezgahlara sergileyerek satış yapacaklarını ifade eden Tepebağlı, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"15 Eylül 2012 tarihinden itibaren hizmete sunulacak olan pazar, yıl boyunca hafta sonları Cumartesi ve Pazar günleri açık kalacak. İlçemizde yaşayan bayanlarımız, istihdam sorunundan ve ürettikleri ürünlerin pazarlaması konusunda yaşadıkları sıkıntılardan sürekli şikayet ediyorlardı. Bizde belediye olarak bayanlarımızın bu sorununa bir nebze olsun çözüm olacağı kanaatiyle böyle bir projeyi başlatıyoruz. Amacımız bayanlarımızın yaptıkları el işlerini bu pazarda sergileyerek pazarlamaları ve aile ekonomilerine katkı sağlamalarıdır. Pazarımızı hafta sonuna almamızın sebebi özellikle kış döneminde hafta sonlarında yaşadığımız günü birlik yerli ve yabancı turist ziyaretçilerimizin göstereceği ilgidir."

Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: