Çamsan'da yönetim krizi

ORDU (İHA) - Ortadoğu ve Balkanların en büyük lif levha (MDF) üreten firmalarından olan Çamsan A.Ş.'de yönetim krizi yaşanıyor. Hissedarlar arasında yaşanan sorunlar sebebiyle Çamsan'da ortaklar arasında mal paylaşımı yapılacağı ve şirketin bölüneceği kaydedildi.

ISO tarafından her yıl açıklanan ilk 500 şirketin arasında 243. sırada bulunan Çamsan A.Ş.'de hissedarlar Yüksel Poyraz, Gökhan Poyraz, Hakan Poyraz Mustafa Poyraz, Şükrü Bodur ve Fikri Taştemel arasında yaşanan yönetim krizi giderek büyüdü. İlk olarak Poyraz grubu hissedarları ile Şükrü Bodur arasında yaşanan gerginlikle başlayan krize diğer hissedar Fikri Taştemel de katıldı. Taştemel'in Bodur lehine tavır koyması ile bu grubun hisse oranı yüzde 53 oldu. Bu durum ilk genel kurulda, Çamsan yönetim kurulu başkanlığına Şükrü Bodur'un geleceği görüşünü güçlendirdi. Ancak, Poyraz grubu genel kurulu beklemeden mal paylaşımına gitmek istedi. Bodur grubu genel kurul kararı ve yasal dayanağı olmadan mal paylaşımını kabul etmedi.

Reklam
Reklam

Bu gelişmeler cereyan ederken ilginç görüntüler oluşmaya başladı. Poyraz grubu, Çamsan bünyesinde bulunan nakliyat şirketinin kapısına çilingir vasıtasıyla kilit vurdu. Şirkete ait 20 adet TIR parka çekildi, 25'e yakın şoförün işine son verildi. Poyraz grubu ayrıca şirketten evrak ve belge çalınması olayına karşı jandarma komutanlığından güvenlik talep etti. Bu talebi kabul eden jandarma komutanlığı tarafından gönderilen ekipler gün boyu nakliyat ve petrol ofisine ait binanın önünde nöbet tuttu. Bu gelişmeler sırasında şirketin genel müdürü tansiyonu yükselince hastaneye kaldırıldı. Bunun üzerine Şükrü Bodur, yönetim kurulu başkanının kendisi olmasına ve herhangi bir yasal dayanağı olmamasına rağmen diğer hissedarların baskı unsuru oluşturarak şirketi kapattığını belirterek Ordu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Olaya el koyan Cumhuriyet Savcılığı, şirketin açılmasına karar verdi. Şükrü Bodur'un avukatları dün gece saat 22.00 sıralarında şirket binasına gelerek kapıları açtı. Ali Mertan Hukuk Bürosu'ndan yapılan açıklamada bu konuda şöyle denildi:

Reklam
Reklam

"Diğer ortaklar tamamen şahsi çıkarlarına göre hareket etmektedir. Nakliyat şirketinin kapalı durması ülke ekonomisine de zarar vermektedir. Dışarıda 20 TIR parka çekilmiş, 25'e yakın şoför işten çıkartılmıştır. Şirket binası çilingir vasıtasıyla kapatılmıştır. Çamsan A.Ş.'nin ülke ekonomisindeki rolü açısından şu anda geçerli yönetim kurulu başkanı Şükrü Bodur'u adına vekaleten şirketi tekrar faaliyete geçirmiş bulunmaktayız. Bundan sonra hukuki süreç devam edecektir."