Çan Belediyesi'nin 2013 Yılı Ilk Meclis Toplantısı Yapıldı

ÇANAKKALE (A.A) - Çan Belediye Meclisi'nin 2013 yılı ilk toplantısı yapıldı.

ÇANAKKALE (A.A) - Çan Belediye Meclisi'nin 2013 yılı ilk toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu başkanlığı'nda yapılan toplantıda, imar planı değişikliği teklifi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda, Denetim Komisyonu'na AK Parti'den Mücahit Karaca, Salih Kahraman, Davut Tekne, CHP'den Sami Kırmış, MHP'den İsmail Açıkgöz seçildi. Denetim Komisyonu tarafından ihtiyaç duyulduğunda çalıştırılacak kurum dışındaki kamu kuruluşlarının personeli ya da uzman kişilere ödenecek ücret görüşülerek oy çokluğuyla karara bağlandı.

Reklam
Reklam

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, başkanlık tekliflerine geçildi.

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından Çan Belediyesi adına alınacak kredi için teminat hesabı açılması ve Belediye Başkanı Kuzu'ya tam yetki verilmesi kabul edildi.

Belediye Başkanı Kuzu, yaptığı açıklamada, kentin alt yapısının yüzde 80'ini çözmeyle ilgili çalışmaları bulunduğunu belirterek, "Japonların söz konusu kuruluşuna bir çok belediye başvurdu. Biz bu krediyi almak için hak kazandık. Kredi 25 yıl geri ödemeli. İller Bankası da dahil olmak üzere hiç bir bankada böyle bir kredi bulma şansımız yok. Daha önce alt yapıyla ilgili fizibilite raporları hazırlandı" diye konuştu.

Toplantının sonunda, boş bulunan tekniker kadrosuna sözleşmeli personel alınması ve aylık ücretinin 1.966 lira olması oy çokluğuyla karara bağlandı.

Muhabir: Sadettin Arslan / Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: