Çan Belediyesi'nin Atık Yağ Toplama Kampanyası

ÇANAKKALE (A.A) - Çan ilçesi belediye başkanlığı, atık yağ toplama kampanyası kapsamında, 5 litre atık yağ biriktirip, belediyeye teslim edenlere

ÇANAKKALE (A.A) - Çan ilçesi belediye başkanlığı, atık yağ toplama kampanyası kapsamında, 5 litre atık yağ biriktirip, belediyeye teslim edenlere 1 litre ayçiçek yağı hediye edecek.

Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşlardan 5 litre atık yağ biriktirmeleri halinde belediye haber vermesini isteyip, bu kişilere 1 litre ayçiçek yağı hediye edeceklerini söyledi.

Halktan ve işletme sahiplerinden kullandıkları bitkisel yağları lavaboya dökmemelerini, kapalı bir kapta biriktirmelerini isteyen Kuzu, "Lavaboya dökülen her damla atık yağ, tamiri mümkün olmayan çevre felaketlerine neden oluyor. İnsan sağlığına ve çevreye önemli ölçüde tehdit oluşturuyor" dedi.

Reklam
Reklam

Kuzu, çocuklara bırakacakları en büyük mirasın temiz bir çevre olduğuna işaret ederek, "Vatandaşlarımızın bu konuya hassasiyet göstereceklerine inanıyorum. Çevreye ve insan sağlığına önem vermek hepimizin ortak görevi olmalıdır. Kontrolsüz şekilde ortama atılan atıklar, hem kanalizasyon sistemine zarar veriyor hem de yer altı sularına karışarak içme sularını kirletiyor. Bilimsel araştırmalar gösteriyor ki 1 litre atık yağ, 1 milyon litre suyu kirletebiliyor. Bu yüzden hep birlikte lütfen çevreye biraz daha duyarlı olalım" diye konuştu.

Muhabir: Sadettin Arslan / Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: