Çan Dost Eli Derneği'nden Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Çanakkale'nin Çan ilçesinde "Dost Eli Derneği Gönüllü Kadınlar Topluluğu" tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle tasavvuf...

Çanakkale'nin Çan ilçesinde "Dost Eli Derneği Gönüllü Kadınlar Topluluğu" tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle tasavvuf müziği ve şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Çan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin açılış konuşmasını Çan FEM Dershanesi Müdürü Halil Güner yaptı. Güner, konuşmasında, ayet ve hadislerden örnekler vererek Peygamber sevgisinin nasıl olması gerektiğine vurgu yaptı. Kur'an-ı Kerim'de "Habibim sen olmasaydın bu alemleri yaratmazdım" buyuran yüce mevlamızın Hazreti Peygamberi anlamada bize yol gösterdiğini anlatarak O'na ümmet olmanın kadir ve kıymetini bilmemiz gerektiğini ve aynı zamanda peygamberimizin adı anıldığında O'na selatü selam getirmemiz gerektiğini vurgulayan Güner, Çan Dost Eli Derneği Gönüllü Kadınlar Topluluğu tarafından bir ay içerisinde 1001 hatim okunup 50 Milyon salavat getirildiği söyledi.

Reklam
Reklam

Teşekkür konuşması için kürsüye davet edilen Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu da bu tür faaliyetlerin şehirlere ruh kattığına inandığını ve bu tür etkinliklerdin Çan'da gerçekleştiriliyor olmasından büyük memnuniyet duyduğundan bahsetti. Kuzu, geçen yıl yine Dost Eli Derneği tarafından hazırlanan programa katıldığını belirterek, "O günden buyana hakkın rahmetine kavuşan kişiler olduğunu ve okunmuş olan 1001 hatmide geçen yıldan buyana kaybettiklerimizin ruhuna hediye ediyoruz" dedi. Tasavvuf ve şiir dinletisi öncesinde Mısır'da eğitim almış Kur'an-ı Kerim okumada Dünya birincisi olan Hafız Alper Kanderun Kur-anı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Saffet Yıldız ve grup Sazende'nin saz grubuyla sahne aldığı gecede sema gösterisi de geceye katılanları mest etti.

Çan Dost Eli Derneği'nin Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Kaymakam Hasan Gözen, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, AK Parti Çan İl Genel Meclisi Üyesi Şerafettin Bal, daire müdürleri, STK başkan ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: