Can Dostlar 3. Kez Buluştu

İzmir’in Karşıyaka Belediyesi'nin ikinci kez düzenlediği ve hayvanseverlerin buluştuğu Can Dostum Şenliği, Mavişehir Tay Park'ta...

İzmir’in Karşıyaka Belediyesi'nin ikinci kez düzenlediği ve hayvanseverlerin buluştuğu Can Dostum Şenliği, Mavişehir Tay Park'ta 3. kez yapıldı.

Etkinliğe Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın yanı sıra çok sayıda hayvan sever katıldı. Çeşitli etkinliklerin gün boyu düzenlendiği şenlikte en sempatik kedi, köpek yarışması, kafes kuşları yarışması, köpek gösterileri, Tarçın şov katılımcılar tarafından merakla izlendi. Çok sayıda firmanın da stant açtığı şenlikte, ilk olarak Tarçın köpeğin sempatik hareketleri çocukların ve ailelerin yoğun ilgisini çekerken yarışma öncesi kaçışan hayvanlar sahiplerine zor anlar yaşattı. Sahibinin elinden kaçan bir kedi ise parkın dışına çıkarak arabaların altına saklandı. Arabanın altına kaçan kediyi sahibi arabanın altına girerek güçlükle çıkardı. Ardından gerçekleştirilen AKUT’un eğitimli köpeklerinin arama, kurtarma tatbikat gösterilerini parka gelenler hayranlıkla izledi. Kedi ve köpeklerin bir birleriyle yarıştığı organizasyonda kedi ve köpeklerle ilgili “en güzel burunlu, en güzel gözlü, en yakışıklı-cazibeli, en sempatik, en sosyetik, en utangaç, en kendine güvenen, en ağırkanlı, en heyecanlı“ kategorilerinde yarışmalar yapılırken, dereceye giren kedi ve köpeklere ödül verildi.

Reklam
Reklam

Candostum Şenlikleri’nin Türkiye’de ilk defa 3 yıl önce İzmir’de başladığını ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, başkanlığa geldiğinden beri hayvanlar için sürekli yenileme çalışmaları yaptıklarını belirti. Belediyenin hayvanlar için yaptığı hizmetlerden bahseden Durak, belediyenin yaptığı barınakları onları yok etmek için değil sahiplenmek için yaptıklarını söyledi. Meclis'ten çıkarılması beklenen Hayvan Yasası’ndaki değişikliklere ilişkin olarak da Durak, “Hayvanları barınağa tıkarsak, böyle bir yasa çıkarırsak biz doğa dostu olmaktan çıkar cinayet işlemiş oluruz” diye konuştu.

Şenlik gün boyu gerçekleştirilecek etkinliklerle devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz