"Çan Gençliği Tarihiyle Buluşuyor" projesi

ÇANAKKALE (A.A) - Çan Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı "Çan Gençliği Tarihiyle Buluşuyor" projesi kapsamında 11.

ÇANAKKALE (A.A) - Çan Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı "Çan Gençliği Tarihiyle Buluşuyor" projesi kapsamında 11. sınıf öğrencileri, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki şehitlikleri ziyaret edecek.

İlçe Kaymakamı Hasan Gözen, yaptığı açıklamada, 15 günde bir, belediye başkanı ve ilçe milli eğitim müdürünün katılımıyla eğitim ve öğretimin planlanması, yönlendirilmesi, sorunlarının en kısa sürede tespit edilerek, etkin çözümlerinin üretilmesi amacıyla stratejik planlama toplantısı yaptıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Projeyle 11. sınıf öğrencilerinin şehitlikler diyarına giderek, ülkenin birlik ve beraberliğinde Çanakkale Savaşları'nın önemini yerinde görmelerini, tarih şuuruyla geleceğe bakmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Gözen, "Belediye başkanımıza, ilçe milli eğitim müdürümüze projeye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Zaten belediyemiz mahalle mahalle de halkımızı şehitliklerimizle buluşturuyor. Bu da bu projenin bir parçası gibi değerlendirilmelidir" dedi.

Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu da gençlerin, şehitlikler ve tarihiyle buluşmasının önemli olduğunu ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ise farklı zamanlarda düzenledikleri Çanakkale Şehitlikleri gezilerinin bu çalışmayla daha sistematik hale geleceğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Cumhuriyet Eğitim Gezileri" projesi çalışmasının olduğunu belirten Özkan, "Diğer yanda 'Okullar Hayat Olsun Projesi' çalışmaları da var. 'Çan Gençliği Tarihiyle Buluşuyor Projesi' de bu projeleri tamamlayıcı bir unsur olarak da ortaya çıkmıştır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: