Çan Myo 1.500 Öğrenciye Gidiyor

Çanakkale’nin Çan ilçesinde bulunan Meslek Yüksekokulu bu yıl adeta altın çağını yaşıyor. 2 yıl önce...

Çanakkale’nin Çan ilçesinde bulunan Meslek Yüksekokulu bu yıl adeta altın çağını yaşıyor. 2 yıl önce bazı bölümleri kapanma noktasına gelen ve öğrenci sayısı 600’e kadar düşen Çan MYO 2012-2013 eğitim-öğretim yılında rekor öğrenci artışıyla 1400 öğrenciyi aşmayı başardı.

Çan MYO’nun öğrenci sayısı 1,5 yıl önce 600 öğrencinin bile altına düşmüştü. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner bu sayıların Çan için kabul edilemez olduğunu belirterek o günlerde hedefi “önce 1,000 öğrenci, ardından ise 1,500 öğrenci olarak” belirlemişti. Rakamlar bu hedeflere hemen hemen ulaşıldığını gösteriyor. Yeni açılan bölümler sayesinde öğrenci sayısı 2011-2012 eğitim öğretim yılında 952’ye, bu yıl ise 1405’e ulaştı. Bu rakamlar ile Çan MYO ÇOMÜ’nün en popüler okullarından biri haline geldi. Çan MYO kuruluşundan 2009 yılına kadar 500 öğrenciyi bile bulamamıştı.

Reklam
Reklam

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner Çan’daki başarının sırrını “iyi bir müdür, yerel idare ile uyumlu çalışma ve doğru stratejiler” olarak açıkladı. Laçiner, Çan’daki hedeflerinin 5 yılda önce 2.000, daha sonra ise 2.500 öğrenci olduğunu belirtti. Laçiner, “Öğrenci sayısı önemli bir hedef. Bunun için ise öğretim elemanı sayısını arttırmamız, ayrıca altyapımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Öğretim elemanı sayısında hatırı sayılır bir artış gerçekleşti, artış daha da devam edecek. Mekansal gelişme ve iyileşme için ise yerel katkıları önemsiyoruz. Çan yüksekokullarına sahip çıkar ise başarı daha kısa bir sürede gelir. Ayrıca okulun programları da daha popüler ve daha yüksek puanlı yerler haline geldi. Örneğin mekatronik bölümü Türkiye’nin en iyileri arasına girdi. Bu da bizlere yorgunluğumuzu unutturuyor. Üniversitemize, eğitime, bilime ve Çan’a hizmet etmek görevlerimiz, biz de bu görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi. Çan’a bir ay kadar önce de 4 yıllık bir yüksekokul açıldı. Ancak Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu binası ve öğretim kadrosu oluşmadığı için henüz öğrenci almıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: