Çan'a 4 Yıllık Yüksekokul Kurulacak

ÇANAKKALE (A.A) - Çan'a, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kurulacak.

ÇANAKKALE (A.A) - Çan'a, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kurulacak.

Bakanlar Kurulu'nun 2012/3363 karar sayısı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın teklif yazıları üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı kanunun ek 30'uncu maddesine göre 25/6/2012 tarihli toplantısında, Çan'a 4 yıllık Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kurulmasını kararlaştırıldı ve bu karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, kararla ilgili yaptığı açıklamada, müjdeli haberin Çan'a ve üniversiteye hayırlı olmasını diledi.

Reklam
Reklam

Yüksekokun kurulmasıyla, üniversitenin Çan'daki okul sayısının 2'ye çıktığına işaret eden Laçiner, "Şu anda Çan'daki öğrenci sayışımız 1000 civarında ve önümüzdeki dönemde bu sayı 1000'i aşacak. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tam kapasiteye ulaştığında minimum 2 bin 500 öğrenci sayısına ulaşılacak. Esas hedefimiz nicel olmaktan çok nitel, yani kalite. Bu doğrultuda Çan'daki okulumuzda ciddi kadro iyileştirmeleri de yapıyoruz" dedi.

Laçiner, ÇOMÜ olarak ilçelerin her birinde en az 2 bin 500 öğrenci kapasitesini hedeflediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İlçelerimizde öğrencilerin üniversiteyi hissedebilmeleri için ölçek sorununu aşmamız gerekiyor. 200 öğrenciyle mevcut altyapılar hem atıl kalıyor, hem de öğrenci sayısındaki azlık nedeniyle üniversite ortamını oluşturmada yapısal sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu bağlamda altyapısı olan ve yerel desteği kolayca bulan ilçelerimizde kapasite artırımına kolayca gidebiliyoruz. Öğrenci sayısının 1.000'i bulduğu yerlerde ise ikinci okulu, mümkünse 4 yıllık olarak açmayı istiyoruz. Biga ve Çan bunun açık örneği. Şimdi sırada Yenice var. Çünkü bu ilçemizde de öğrenci sayımız 1.400 civarına ulaşıyor. 4 yıllık bir okulla Yenice'de üniversite ortamını zenginleştirmemiz daha kolay olacak. Ancak tüm bunlar sadece ÇOMÜ Rektörlüğü'nün çabasıyla olmaz. Sadece bize kalırsa süreç uzar ve birkaç yılda başarılacak rakamlara 10 yılda, belki çok daha uzun bir sürede ulaşılabilir. Beklentilerimiz bina yapımı, arazi tahsisi, sınıf yapımı gibi aslında konunun en kolay kısımları. Öğretim elemanı bulmak, öğrenci çekmek, eğitim kalitesini yükseltmek, işletme giderleri gibi aslında çok daha zor kısımları ÇOMÜ zaten hallediyor."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: