Çanak anten yüzünden evsiz kaldı

STOCKHOLM (İHA) - İsveç'te, çanak anten kullandığı için ev sahibi tarafından mahkemeye verilen Iraklı bir aile hakkında mahkemenin verdiği karar, tartışmalara yol açtı.

Çanak anten kullandığı için ev sahibi tarafından mahkemeye verilen Iraklı bir aile hakkında mahkeme tarafından verilen karar, İsveç te tartışmalara sebep olurken, Iraklı Mohammed Hurşid, mahkemenin verdiği kararın ailesini sokakta kalmakla karşı karşıya bıraktığını söyledi. Salı günü Stockholm mahkemesinde görülen duruşmada mahkeme heyeti tarafından verilen kararın kira sözleşmesine uymamasından dolayı verilen kararın adil olmadığını söyleyen Mohammed Hurşid, mahkemenin ailesini sokaklara mahkum ettiğini söyleyerek, "Benim de bu ülkede her İsveç vatandaşı gibi istediğim televizyon kanalını izleme hakkım olmalı. Benim çanak antenim sadece mutfak penceresinin bulunduğu tarafta sinyal alabiliyor. Ben kendi ülkemdeki olaylara yabancı kalmamak için ailemle kendi anadilimde yayın yapan Arap kanallarını izlemek istiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Bu konuda açıklamada bulunan İsveç'in İmardan Sorumlu Devlet Bakanı Mona Sahlin, durumun kaygı verici olduğunu belirtirken, insanların çanak antenle yabancı televizyon kanalları izleme hakkını kullanırken uygulanan kanunların daha insancıl olması gerektiğini belirterek, ev sahiplerinin bu tur konularda daha duyarlı olmasını istedi.